Vill du vara kreativ, men känner att tiden inte räcker till? Inga problem. Vi har massa idéer på påskpynt och bakrecept som är lika enkla som de är inspirerande. Då kan du ägna mindre tid åt förberedelser och mer tid åt att njuta av högtiden – och din egen kreativitet.
Stressfri påsk: din överlevnadsguide för påsken.
Tänk utanför ägget
Påskpynt är mer än bara ägg! Kolla in dessa färgglada dekorationer på kakor som t.ex. citronkaka och morotskaka, eller vilken du nu föredrar, med mascarponegrädde. De är som en frisk fläkt av våren!
Påskharens bo (1)
It wouldn’t be Easter without that famous bunny! Here’s a sweet decorating idea that will bring a smile to kids of all ages.
Du behöver:
- 3 dl vispgrädde
- 1 2/3 dl florsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 225 g mascarpone (mjuk)
- 300 g chokladflagor (gröna)
- sockerpasta (vit och röd)
- sockerlim
- dragerade ägg eller chokladägg
Gör så här:
- Blanda vispgrädde, florsocker och vaniljextrakt i EZ Speedy. Vispa på hastighet I tills det bildas styva toppar. Häll i mascarpone i EZ Speedy, byt till hastighet II och vispa tills det blir jämnt och krämigt.
- Bred ut blandningen med Degskrapa över citronkakan tills den är helt täckt.
- Dekorera med gröna chokladflagor för att skapa en gräsmatta (eller riv egna med Fusion Master Rivjärn Set, monterat med Skivrivjärn!).
- För att göra påskharen, rulla en äggform av den vita sockerpastan och lägg den på Silikon Bakunderlägg med kant för att göra undersidan platt. Lägg till en fluffig svans genom att forma lite mer av sockerpastan till en liten boll och rispa med en tandpetare längs svansen så det bildas ett mönster som ser ut som päls!
- Dags för tassar – gör en liten droppform av sockerpastan och dela sedan i hälften för att skapa harfötter. Dekorera med röd sockerpasta för att skapa trampdynan.
- Använd sockerlimmet till att sätta ihop kroppen, svansen och tassarna.
- Avsluta med att dekorera med några små chokladägg eller något annat påskgodis du föredrar.
Ätbara blommor
Alla blommor är inte ätbara men de som är det blir en otroligt söt och vårlig garnering – speciellt på denna syrliga kaka. Och de är så mycket enklare att göra än du tror! Så här gör du:
Du behöver:
- 3 dl finkornigt strösocker
- 1 citron (saften)
- Ätbara blommor (t.ex. kanderade violer, citronblommor, prästkragar eller penséer)
Gör så här:
- Val av blommor: varför inte strö över kanderade violer, citronblommor, prästkragar eller penséer? Eller så väljer du din favorit bland ätbara blommor.
- Gör toppingen genom att blanda socker och citronsaft tills blandningen får en sirapskonsistens och ringla den sedan över den varma kakan med en sked. All topping som rinner ut på fatet kan tas upp med skeden och ringlas över kakan igen.
- Garnera med de kanderade blommorna på kakan medan den fortfarande är varm – när toppingen svalnar och blir stel fungerar den som ett lim.
- Spara några blomblad och krossa dessa och strö över allra sist. Låt kakan svalna helt innan du skär upp och serverar med te eller kaffe.(2)
Lollipop-kakor
Baka en enkel kaka och forma små bitar av den till runda bollar med Silikon Bakfom Mini Kupoler. Sätt sedan i lollipop-pinnar för att göra bedårande söta cakepops. (3) Låt barnen hjälpa till att dekorera dem med smält choklad, strössel och godispulver.
Testa dessa cakepops och snacks:
Påskiga marängbon
Pryd bordet eller buffén med ätbara dekorationer som dessa “marängbon”. De toppas med vispad grädde, säsongens frukt och små chokladägg. De är lika vackra som de är enkla att göra. Använd vår Maräng som bas och släpp loss fantasin.
Proffstips: Använd Spritspåse till att skapa ett vackert ”bo” som den vispade grädden, frukten och chokladäggen kan ligga i.
Morotsstrutar
Bland påskens alla sötsaker finns även påskharens favorit bland pikant plockmat. Våra morotsstrutar går garanterat hem även hos de minsta påskhararna. Se receptet på våra strutar här.
Skutta dit. Och om du behöver fler idéer för att fylla korgen, kolla in dessa enkla påsktips.
Källor:
(1) Påskharens bo:https://zuckerdeern.de/oster-biskuitrolle/
(2) Ätbara blommor: https://www.greatbritishchefs.com/recipes/lemon-drizzle-cake-edible-flowers-recipe