Påskharar, äggjakt och godis...inte konstigt att påsken är en rolig högtid för barn – och för barnet inom oss!
Enkla bak till påsken
Deco DIY Ideas
Ägna tid åt att komma ikapp dig själv, fundera över att börja om och att skapa nya minnen. Oavsett om du är själv eller har samlat släkt och vänner finns det så många sätt att fira påsken.
Det är en av våra favorittraditioner...och det kommer säkert att bli en av dina också, särskilt med de här tipsen på hur du skapar dessa bedårande dekorationer till den perfekta påskkakan.
Påskgräs
Skapa din egen gräsmatta med hjälp av grön sockerpasta.
Gör så här:
- Dela sockerpastan i mindre bitar och lägg i Garlic Star Vitlökspress.
- Voila! Nu har du grönt gräs att dekorera kakan med.
Påskmorötter
Använd 6 eller 7 medelstora jordgubbar, 75 g vit choklad, några droppar orange hushållsfärg (eller blanda gul och röd) och lite ätligt orangefärgat glitter.
Gör så här:
- Bryt den vita chokladen i mindre bitar och lägg den i MicroCook Kanna 1 l, sätt på locket och kör i mikrovågsugnen i 1 minut och 15 sekunder vid 360 watt. Låt vila i 1 minut och blanda sedan med Degskrapa. Om chokladen inte är helt smält kör du i mikrovågsugnen i ytterligare 30 sekunder. Häll i några droppar hushållsfärg och rör om ordentligt.
- Tvätta och torka jordgubbarna och se till att lämna kvar den gröna blasten.
- Doppa jordgubbarna försiktigt i den smälta chokladen. Strö över det ätbara glittret.
- Placera jordgubbarna på Silikon Bakunderlägg med kant och låt dem svalna.
- Lägg det gröna gräset på kakan och dekorera med ”morötterna” ovanpå. Hur sött är inte det!
Påskbon i choklad
Du och barnen (eller barnet i dig) kommer att älska att göra dess påskbon i choklad. De är ett superbra sätt att låta barnen vara med i köket...och de är gjorda av choklad. Behöver vi säga något mer?
Ingredienser:
- 350 g choklad
- 220 g mjukt jordnötssmör
- 500 g salta pinnar (delade i ca 3–5 bitar)
- 300 g små chokladägg
- 500 g riven kokos
- Grön hushållsfärg
Gör så här:
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i MicroCook Kanna 1 l tillsammans med jordnötssmöret. Sätt på locket på kannan och smält i mikrovågsugnen i 360 watt i 2 ½ minuter. Låt vila i 2 minuter och rör sedan om med Degskrapa. Om choklad-/jordnötssmörsblandingen inte är helt smält, kör den igen i mikrovågsugnen i 20 sekunder.
- Lägg salta pinnar i Ultimate Vispskål 3,5 l och häll den smälta chokladen och jordnötssmöret över. Rör om försiktigt tills de salta pinnarna är helt täckta.
- Ta två skedar av blandningen och lägg i små högar på Silikon Bakunderlägg men kant. Forma till fågelbon och kyl i kylskåp i 30 minuter eller tills de är helt stelnade.
- Under tiden blandar du kokosen med hushållsfärg för att göra gräs till boet.
- Lägg gräset på ett uppläggningsfat, lägg bon ovanpå och fyll med de små chokladäggen. Enkelt och urgulligt!