Parmesan-, zucchini- och olivpops
Tillvägagångssätt
Ingredienser
24 minikupoler
- Ostpops
- 50 g parmesanost
- 4 msk mandelmjöl
- 2 msk olja
- 4 tsk vetemjöl
- 2 äggvitor
- salt och peppar
- Zucchinipops
- 40 g zucchini
- 20 g ost (emmentaler eller annan riven hårdost)
- 2 msk olivolja
- 1 medelstort ägg
- 50 ml vetemjöl
- salt och peppar
- Olivpops
- 30 g svarta oliver
- 1 medelstort ägg
- 2 msk olivolja
- 1 msk mjölk
- 50 ml vetemjöl
- 10 g parmesanost
- salt och peppar
Förberedelse
10 minuterTillagning
13 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Ta ut gallret ur ugnen och sätt ugnen på M 6-7/190° varmluft.
-
Lägg alla ingredienser från det valda receptet i Herb Chopper i angiven ordning. Blanda till en jämn smet.
-
Sätt Silikon Mini Kupolform på det kalla gallret och fyll de 24 formarna jämnt med smet.
-
Grädda i ca 10 minuter för minikupolerna med ost och 13 minuter för de med zucchini och oliver.
-
Låg svalna i 5 minuter innan du tar ut dem ur formarna.
-
Glid över dina minikupoler på träspett, var rädd om fingrarna. Varva minikupolerna med valfri topping när du fyller dina spett.
Gör dina egna salta pops med dessa snabba och enkla recept. Det finns tre smaker att välja mellan, och de tar bara 30 minuter att göra. Salta pops är utmärkta partysnacks, men smakar lika bra till lunch. Lägg några i din favoritlunchlåda från Tupperware, sen är lunchen klar.
Så här gör man salta pops i tre härliga smaker. Varje recept räcker till fyra personer, eller ca 24 pops.
Tips: Du kan smaksätta dina ost-, zucchini- och olivpops genom att tillsätta 1 ml paprikapulver, 2 ml torkad timjan eller 1 ml mald kummin i degen.
Om du gillar söta saker, kolla in våra recept på ”Choklad- och kokospops som inte behöver gräddas” och ”Honungspops med crunch”.