Söta och knapriga honungspops
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- Till degen
- 30 g smör
- 2 msk honung
- 2 msk vetemjöl
- 1 medelstort ägg
- Till fyllningen
- 15 g pinjenötter, mandlar och pistagenötter
- 1 msk honung
- 12 träspett
Förberedelse
15 minuterTillagning
16 minuterVilotid
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Ta ut gallret ur ugnen och sätt ugnen på M 5/150° varmluft. Lägg smöret i MicroCook Kanna 1 l, lägg på lock och smält i mikrovågsugnen i 40 sekunder, 360 watt. Låt vila i 30 sekunder.
-
Tillsätt 2 msk honung, mjöl och ägg, och vispa med Visp. Sätt Silikon Mini Kupolform på det kalla gallret och fyll de 24 formarna jämnt med smet.
-
Grädda i ca 15 minuter. Låt vila i 10 minuter innan du lossar formarna.
-
Hacka pinjenötterna med Herb Chopper. Plocka bort knivarna och tillsätt 1 msk honung och blanda med Liten Degskrapa. Montera kupolerna med blandningen och sätt dem på träspetten.
En mjuk degboll med en söt och knaprig fyllning... låter det inte som himmelriket för din mun? Ta fram din Silikon Mini Kupolform och överraska alla med dessa söta små snacks!
Eller föredrar du kanske något saltare? Se då våra tre varianter av salta minipops.