Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Hållbarhet

För oss är hållbarhet mer än bara en trend. Ansvar börjar i tillverkningen.

Hållbart tänkande och beteende är två av Tupperwares grundprinciper. Därför har vi engagerat oss i att tillverka innovativa och säkra produkter av hög kvalitet som kan återanvändas.

För att uppfylla våra stränga kvalitets- och hållbarhetsnormer använder vi endast den senaste tekniken vid tillverkningen av våra produkter. Vi investerar löpande i utvecklingen av nya miljövänligare lösningar och material. Väldigt ofta går våra produkter i arv från generation till generation.

Över 80 % av våra produkter avsedda för den europeiska marknaden tillverkas också i Europa. På så vis minimerar
vi miljöpåverkan från transporter.

Våra fabriker i Belgien och Portugal är toppmoderna och lyder under de strängaste tillverkningsnormerna.

Recycline

Avfall är helt enkelt inte ett alternativ för oss. Och det menar vi på fullt allvar. Så istället för att slänga kasserade produkter i skräppåsen eller återvinningen så återvinner vi dem. Men hur fungerar det? Tillsammans med produkter som inte klarade kvalitetskontrollen i våra fabriker hamnar dessa sedan i återvinnings-processen. Här försorteras produkterna först, sedan granuleras och tvättas de och blir sedan till råvara för produktionen. Eftersom Tupperwares produkter tillverkas enligt stränga kvalitetskrav tar vi bara 50 % av det återvunna materialet, blandar det med annat material som sedan blir till hållare för hushållspapper eller flaskor för vår Tupperware Recycline.

Material som vi inte själva kan återanvända ges till andra företag som inte har lika stränga produktionskrav. Som ett exempel tillverkas blomkrukor av vårt återvunna material.

Tupperware-produkter säljs i fler än 100 länder. Produkterna tillverkas av bästa råvaror och utan polyvinylklorid (pvc), Bisfenol A (BPA) och mjukgörare (ftalater).

Visual

Använd främst ECO-programmet på diskmaskinen. Att välja 50 istället för 60 grader sparar ungefär 25 procent i elkostnader.

Visual

På träningen, på kontoret eller när du är på väg: Den som alltid har med sig en egen vattenflaska att fylla på hjälper till att undvika plastavfall.

Visual

Istället för att köpa snacks och dricka i engångsförpackningar, ta med dina egna muggar och burkar och få dem påfyllda.

Visual

Frukt, grönsaker, torra varor och färdiglagade måltider som förvaras i Tupperware-behållare håller sig fräscha längre och hamnar inte i soppåsen lika snabbt.

Visual

Ta med rester från middagen till jobbet i återanvändbara behållare. Alltid något du gillar och detstoppar matsvinnet.

Visual

Spara på plast- och papperskassar genom att alltid ha med dig en återanvändbar kasse.

Visual

Mikrovågor använder ungefär hälften så mycket energi som ugn och spis och mindre tid för små portioner.

Visual

Det behövs inga kemikalier för att göra rent. Tupperwares mikrofiberhanddukar är tvättbara, återanvändbara och klarar jobbet utmärkt utan rengöringsmedel.

Top