Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Socker, kryddor och allt i glass!

Vem visste?

Vi vet alla att en glasstrut en varm dag är ett bombsäkert sätt att bli glad, men vi slår vad om att du inte kände till alla dessa fascinerande fakta om det coolaste mellanmålet.

  1. Även om det bokstavligen finns tusentals glassmaker, är vanlig vanilj fortfarande hela världens favorit. Nästa: mint choc-chip och cookies 'n' cream. (1)
  2. 10 % av vad folk äter som ”glass” är i själva verket sorbet, vattenis eller fryst yoghurt. (2)
  3. Den största glasscoupe som någonsin har tillverkats, tillverkades i Edmonton, Kanada 1988 - den vägde enorma 23 918 kilo! (3)
  4. Gåslever, bröstmjölk, träkol, bacon, haggis och bläckfiskbläck. Nej, detta är inte den märkligaste middagsrätt du någonsin har hört talas om - dessa är faktiskt alla riktiga glassmaker som du hittar i hela världen! Är du modig nog att prova några av dem? (4)
  5. I USA äter man mer glass än i något annat land. På andra och tredje plats i världen kommer Nya Zealand och Australien.

Måltidsplanen "chill out"

Denna läckra glassmåltidsplan tar dig från gryningen till skymningen, varje rätt realiseras med en hjälpande hand från Tupperware. Här är allt du behöver för att skapa din egen frysta mathimmel.

  • Socker, kryddor och allt i glass!
  • Socker, kryddor och allt i glass!
  • Socker, kryddor och allt i glass!
  • Socker, kryddor och allt i glass!

08.00, Frukost: Frukt Frysta yoghurtstrutar

Väckarklockan ringer. Första tanken - frukost! Du studsar in i köket, förtjust över att få släcka din morgontörst med dessa isglassarna instoppade i frysen. 

Du behöver:

  • 150 g hallon, jordgubbar, kiwi eller någon annan mjuk frukt
  • 30 g florsocker
  • 125 g yoghurt eller grädde
  • 4 träpinnar 

Instruktioner:

  1. Blanda frukt och florsocker med ExtraChef, tillsätt sedan yoghurten eller grädden och blanda igen. 
  2. Placera 4 Cornet Party i FreezerSmart Hög 1,1 l. Strutarnas kanter ska ligga på varandra och på kanterna av FreezerSmart så att de inte lutar. 
  3. Häll fruktblandningen i strutarna. 
  4. Stick ned en träpinne i mitten av varje strut och frys i minst 8 timmar. 
  5. För att tina upp strutarna, låt lite varmt vatten rinna på utsidan av struten i några sekunder innan du försiktigt drar ut dem i träpinnen.
  • Socker, kryddor och allt i glass!
  • Socker, kryddor och allt i glass!
  • Socker, kryddor och allt i glass!

12.00, Lunch: Avokadosorbet

Jag slår vad om att du aldrig har hört orden ’avokado’ och ’sorbet’ i samma mening! Du kommer snart att lära dig varför detta är en genialisk och härlig lunch.

Du behöver:

  • 400 g avokado (skalad)
  • 1 nypa starkt chilipulver
  • 2 ml salt
  • 2 tsk limejuice

Instruktioner

  1. Tärna frukten i förväg med Chef Press Dicer 10 mm, frys sedan in den i FreezerSmart Låg 2,25 l i minst 8 timmar. 
  2. Låt de frysta avokadotärningarna stå i 15 minuter efter att du har tagit ut dem från frysen. 
  3. Krydda med starkt chilipulver, salt och limejuice och tillaga sorbeten med hjälp av FusionMaster Sorbet Maker. 
  4. Glöm inte tacochips till servering!
Socker, kryddor och allt i glass!

18.00, Kvällsmat: Pizzastrutar

Barnen kommer inte att tro sina öron när du berättar för dem att det kommer bli pizzastrutar till kvällsmat: dessa smakfulla skapelser tillhandahåller ett snyggt trick särskilt för de små - som snart kommer att äta pizzor i form av glasstrutar! Nu är det dags att jobba lite till, så gå vidare till hela receptet här och få dina små hjälpare att delta.

 

Proffstips: När du väl har kommit till de sista toppingarna, töm kylskåpet för att lägga till ett extra lager till din pizzastrut och ta chansen att använda ingredienser som du annars skulle ha glömt bort. Ruccolablad, lite riven parmesan och tomater kan alla utmana smaklökarna.

  • Socker, kryddor och allt i glass!
  • Socker, kryddor och allt i glass!
  • Socker, kryddor och allt i glass!
  • Socker, kryddor och allt i glass!

20.00, Dessert: Glassandwich

Slutligen - om det fortfarande finns plats i magen - är det dags för att varva ner tillsammans med glassandwichar. En dessertvinnare för hela familjen. Få det fullständiga receptet här och gör en stor portion så att du har i frysen i stället för att behöva handla stormarknadserbjudanden med en massa onödig förpackning.

Socker, kryddor och allt i glass!

22.00, Sängfösare: Fryst Cocktail

Innan du lägger dig och när barnen har gått och lagt sig, unna dig själv en stunds avkoppling och en sängfösare som du verkligen behöver. Lägg undan alla måsten och slappna istället av med en Granita, Champagne- och jordgubbscocktail eller en klassisk  Mojito med hjälp av FusionMaster Iskross. Trevligt!


Proffstips: Börjar bananerna bli bruna i fruktskålen? Kasta inte ut dem! Gör en bananmojito!

Ice, Ice, Baby

Med så många hälsosamma och hållbara alternativ kan du koppla av med gott samvete. Dessutom behöver du inte använda engångsprodukter när du kan fylla på med våra beprövade skatter, som du kommer till att återvända gång på gång. Och här är ännu mer isig inspiration att glida över till. Vem gillar inte glass när allt kommer omkring?

   

Samla familjen och förbered er på kladdiga fingrar, stökiga ansikten och stora leenden! Låt hela gänget involveras och njut av att kunna lära er om hållbar matlagning tillsammans under resans gång.

Proffstips: Börja dekorera! Testa våra LolliTups att doppa i sirap och täcka med kokos, chokladspån,  strössel med mera.

Top