Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt Snacks
Tillbaka till resultat

Pizzastrutar

  • Tupperware Pizzastrutar
  • Tupperware Pizzastrutar

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 strutar

  • 10 g färsk jäst
  • 0.65 ml ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa socker
  • 1.65 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • Till pensling
  • 1 msk olja
  • 50 g finriven parmesanost
  • Ingredienser till valfri fyllning (t.ex. tärnade tomater, prosciutto, burrata, rucola)

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

12 minuter

Vilotid

40 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Häll 4 msk kallt vatten och 1 msk kokande vatten i Junior Vispskål 3 l. Lös upp jästen och blanda i olivolja, socker och salt.

  2. Blanda i mjölet med hjälp av Rörslev, fortsätt tills degen släpper skålen (vid behov tillsätt lite mer mjöl). Knåda med händerna en kort stund.

  3. Täck över skålen och ställ den på en varm plats. Låt degen jäsa i 30 minuter. 

  4. Ta ut gallret ur ugnen och sätt ugnen på 190 °C, varmluft. 

  5. Knåda degen igen och kavla ut den med lite mjöl med hjälp av Multibrödkavel till en rektangel på ca 10 x 25 cm.

  6. Skär remsor på längden med hjälp av skäraren till Cornet Party, linda sedan remsorna runt strutarna. Det finns gott om deg, så lämna inga glipor.

  7. Pensla strutarna med olja med hjälp av Pensel, rulla dem sedan i rikligt med riven parmesan så att degen täcks.

  8. Placera Silikon Bakunderlägg med kant på det kalla ugnsgallret och ställ strutarna på det. 

  9. Grädda i ca 12 minuter. Låt vila i 5 minuter och lossna strutarna från formarna.

  10. Fyll dem med valfri fyllning.

 
Top