Tillbaka till resultat
Päron-gratäng med pinjenötter
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
Ca. 6 färska päron (± 800 g)
Deg:
1 dlmjöl
0,75 dl mjölk
50 g smör
1 dlsocker
1 tsk bakpulver
Gratängsås:
0,75 dl grädde
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 dl pinjenötter
Förberedelse
10 minuterTillagning
40 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Värm ugnen till 200 °C.
- Smält smöret i MicroCook Rund 2,25 l i mikrovågsugnen i 30 sekunder, 360 watt.
- Tillsätt följande i MicroCook Rund: Mjöl, mjölk, socker och bakpulver och blanda med Degskrapa.
- Skala päronen med Vertikal Grönsaksskalare och skär dem i skivor med MandoJunior på nivå 2. Ta bort kärnorna.
- Fördela päronskivorna i botten på UltraPro Oval 2 l. Täck med deg och grädda med lock i 20 minuter i 200 °C.
- Förbered gratängsåsen: häll alla ingredienser (utom pinjenötter) i ordningsföljd i Eazy Shaker 6 dl, sätt i Insats och Lock och skaka.
- Ta ut UltraPro Oval ur ugnen, häll på såsen från Eazy Shaker och strö över pinjenötter.
- Fortsätt att grädda utan lock i 15 till 20 minuter tills ytan är gyllenbrun.
- Servera ljummen med t.ex. crème fraiche, grädde eller en kula vaniljglass.
Vilotid: 10 min

