Tillbaka till resultat
Vaniljglasskupoler
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
- 2 dl vispgrädde
- 3 pastöriserade äggulor
- 2 msk vaniljsocker
- 6 små maränger ca 20 g totalt
Valfritt till dekoration:
- 100 g karamelliserade hasselnötter
Förberedelse
15 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Vispa vispgrädde hårt i Speedy Chef. Häll över vispgrädden i en Rundlett Dessertskål 3 dl.
- Skölj Speedy Chef och vispa sedan äggulor och vaniljsocker i den i ca 1 minut.
- Vänd försiktigt ned vispgrädden i äggsmeten med Degskrapa.
- Lägg Silikon Kupolform i FreezerSmart 2,25 l. Fördela smeten i fördjupningarna.
- Tryck ned en maräng i mitten av vaniljglassmeten i varje fördjupning.
- Frys i minst 6 timmar. Ta ut formen ur frysen 10 minuter före servering.
- Pressa ut kupolerna ur formen och dekorera med t.ex. karamelliserade hasselnötter.