Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Vaniljglasskupoler

  • Tupperware Vaniljglasskupoler

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 6 personer
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 pastöriserade äggulor
  • 2 msk vaniljsocker
  • 6 små maränger ca 20 g totalt

Valfritt till dekoration:

  • 100 g karamelliserade hasselnötter

Förberedelse

15 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Vispa vispgrädde hårt i Speedy Chef. Häll över vispgrädden i en Rundlett Dessertskål 3 dl.
  2. Skölj Speedy Chef och vispa sedan äggulor och vaniljsocker i den i ca 1 minut.
  3. Vänd försiktigt ned vispgrädden i äggsmeten med Degskrapa.
  4. Lägg Silikon Kupolform FreezerSmart 2,25 l. Fördela smeten i fördjupningarna.
  5. Tryck ned en maräng i mitten av vaniljglassmeten i varje fördjupning.
  6. Frys i minst 6 timmar. Ta ut formen ur frysen 10 minuter före servering.
  7. Pressa ut kupolerna ur formen och dekorera med t.ex. karamelliserade hasselnötter.
Top