Tillbaka till resultat
Focaccia
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
Deg
15 g jäst
½ tsk salt
2 dl ljummet vatten
8 dl vetemjöl
Fyllning
2 msk olivolja
2 msk rosmarin – hackad färsk eller torkad
1½ tsk salt
Förberedelse
65 minuterTillagning
30 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Rör ut gästen i ljummet vatten med Rörslev i en Junior Vispskål 3 l och tillsätt sedan salt.
- Tillsätt mjöl lite i taget under omrörning. Ställ den kladdiga degen att jäsa på en ljummen plats i ca 1 timme.
- Ta ut ugnsgallret ur ugnen och värm ugnen till 200 °C, varmluft. Placera Silikonform rektangulär på det kalla gallret.
- Knåda degen snabbt och skrapa ut den i bakformen.
- Tryck ned fingrarna på 6 ställen och pensla ytan med olja. Strö över generöst med rosmarin och salt.
- Grädda på den mellersta falsen i ugnen i ca 30 minuter på 200 °C.
- Låt focaccian svalna i formen i ca 10 minuter innan du tar upp den och serverar den ljummen till exempelvis en lasagne eller som del av en tapasmåltid.