Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Focaccia

  • Tupperware Focaccia

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer

Deg

15 g jäst

½ tsk salt

2 dl ljummet vatten

8 dl vetemjöl

Fyllning

2 msk olivolja

2 msk rosmarin – hackad färsk eller torkad

1½ tsk salt 

Förberedelse

65 minuter

Tillagning

30 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Rör ut gästen i ljummet vatten med Rörslev i en Junior Vispskål 3 l och tillsätt sedan salt.
  2. Tillsätt mjöl lite i taget under omrörning. Ställ den kladdiga degen att jäsa på en ljummen plats i ca 1 timme.
  3. Ta ut ugnsgallret ur ugnen och värm ugnen till 200 °C, varmluft. Placera Silikonform rektangulär på det kalla gallret.
  4. Knåda degen snabbt och skrapa ut den i bakformen.
  5. Tryck ned fingrarna på 6 ställen och pensla ytan med olja. Strö över generöst med rosmarin och salt.
  6. Grädda på den mellersta falsen i ugnen i ca 30 minuter på 200 °C.
  7. Låt focaccian svalna i formen i ca 10 minuter innan du tar upp den och serverar den ljummen till exempelvis en lasagne eller som del av en tapasmåltid.  
Top