Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Chokladkakor (i Ramekiner)

  • Tupperware Chokladkakor (i Ramekiner)

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer

80 g mörk choklad

2 ägg (vitor och gulor ska separeras)

30 ml socker

10 ml Grand Marnier (om så önskas)

10 g smör, mjukt

4 dl vatten

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

15 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i MicroCook Kanna 1 l i 2 minuter och 30 sekunder, 360 watt. Låt den vila i 1 minut och rör sedan om.
  2. Häll äggulor, socker och ev. Grand Marnier i Eazy Mått & Mix 1,25 l och vispa med Speedy Chef. Fortsätt vispa tills smeten har fördubblat sin volym och är vit. Häll över innehållet från MicroCook kannan i Eazy Mått & Mix och fortsätt vispa.
  3. Diska Speedy Chef noga och vispa äggvitorna styva med den. Häll försiktigt över de vispade äggvitorna i smeten i Eazy Mått & Mix med Degskrapa.
  4. Smörj de 4 ramekinerna med lite smör och fördela smeten i dem. Placera de fyllda ramekinerna i det stora durkslaget som hör till Micro Urban (Large). Häll 4 dl kallt vatten i behållaren, lägg durkslaget ovanpå, därefter locket och tillaga i mikrovågsugnen i 12 minuter, 600 watt. Lossna chokladkakorna från ramekinerna efter avslutad tillagningstid.
  5. Servera varma eller kalla med t.ex. apelsin, fruktsallad, pudding eller en kula glass. 

Top