Tillbaka till resultat
Chokladkakor (i Ramekiner)
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
80 g mörk choklad
2 ägg (vitor och gulor ska separeras)
30 ml socker
10 ml Grand Marnier (om så önskas)
10 g smör, mjukt
4 dl vatten
Förberedelse
10 minuterTillagning
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i MicroCook Kanna 1 l i 2 minuter och 30 sekunder, 360 watt. Låt den vila i 1 minut och rör sedan om.
- Häll äggulor, socker och ev. Grand Marnier i Eazy Mått & Mix 1,25 l och vispa med Speedy Chef. Fortsätt vispa tills smeten har fördubblat sin volym och är vit. Häll över innehållet från MicroCook kannan i Eazy Mått & Mix och fortsätt vispa.
- Diska Speedy Chef noga och vispa äggvitorna styva med den. Häll försiktigt över de vispade äggvitorna i smeten i Eazy Mått & Mix med Degskrapa.
- Smörj de 4 ramekinerna med lite smör och fördela smeten i dem. Placera de fyllda ramekinerna i det stora durkslaget som hör till Micro Urban (Large). Häll 4 dl kallt vatten i behållaren, lägg durkslaget ovanpå, därefter locket och tillaga i mikrovågsugnen i 12 minuter, 600 watt. Lossna chokladkakorna från ramekinerna efter avslutad tillagningstid.
- Servera varma eller kalla med t.ex. apelsin, fruktsallad, pudding eller en kula glass.