Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt Varmrätt Bröd
Tillbaka till resultat

Potatispizza

  • Tupperware Potatispizza

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer

Deg

  • 20 g jäst (färsk)
  • 1,25 dl ljummet vatten (30 °C)
  • 1 msk olivolja
  • 1 knivsudd socker
  • 3,3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt

Topping

  • 400 g kokt och avsvalnad potatis
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 kvist rosmarin
  • Salt och peppar
  • 1 hel mozarella (ca 125 g)
  • 40 g riven parmesan
  • 10 oliver utan kärnor

Förberedelse

40 minuter

Tillagning

30 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Blanda jäst, vatten, olivolja och socker i Junior Vispskål 3 l. Låt blandningen stå i 10 minuter.
  2. Tillsätt mjöl och salt och knåda till en jämn deg. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i 30 minuter.
  3. Skiva potatisen.
  4. Sätt på ugnen på 250 °C.
  5. Strö mjöl på locket till UltraPro Rektangulär 3,3 l.
  6. Sträck ut degen till ett sammanhängande stycke som är lite större än locket. Lägg degen i locket och vik en kant hela vägen runt.
  7. Häll vispgrädden över degen och fördela hackad rosmarin, salt och peppar ovanpå. Lägg sedan på potatisskivor, mozzarella i skivor, riven parmesan och oliver i tunna skivor.
  8. Lägg behållaren till UltraPro Rektangulär 3,3 l över locket och grädda i ugnen i 25 minuter. Ta av behållaren och grädda i ytterligare 5 minuter. 

30 min., 250 °C 

Top