Tillbaka till resultat
Potatispizza
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
Deg
- 20 g jäst (färsk)
- 1,25 dl ljummet vatten (30 °C)
- 1 msk olivolja
- 1 knivsudd socker
- 3,3 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
Topping
- 400 g kokt och avsvalnad potatis
- ½ dl vispgrädde
- 1 kvist rosmarin
- Salt och peppar
- 1 hel mozarella (ca 125 g)
- 40 g riven parmesan
- 10 oliver utan kärnor
Förberedelse
40 minuterTillagning
30 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Blanda jäst, vatten, olivolja och socker i Junior Vispskål 3 l. Låt blandningen stå i 10 minuter.
- Tillsätt mjöl och salt och knåda till en jämn deg. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i 30 minuter.
- Skiva potatisen.
- Sätt på ugnen på 250 °C.
- Strö mjöl på locket till UltraPro Rektangulär 3,3 l.
- Sträck ut degen till ett sammanhängande stycke som är lite större än locket. Lägg degen i locket och vik en kant hela vägen runt.
- Häll vispgrädden över degen och fördela hackad rosmarin, salt och peppar ovanpå. Lägg sedan på potatisskivor, mozzarella i skivor, riven parmesan och oliver i tunna skivor.
- Lägg behållaren till UltraPro Rektangulär 3,3 l över locket och grädda i ugnen i 25 minuter. Ta av behållaren och grädda i ytterligare 5 minuter.
30 min., 250 °C