Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Varmrätt
Tillbaka till resultat

Lax Med Citrongräs Och Fänkål

  • Tupperware Lax Med Citrongräs Och Fänkål

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 2 personer

350 g Fänkål

3 cm. Ingefära (frisk)

3 msk Sojasås

2 msk Olivolja

250 g Lax, utan skinn och ben

3 msk Sesamfrö

2 korta träspett eller 1 stjälk citrongräs 

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

14 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Klargör ‘hjärtat” av fänkålen genom att använda U-series Universalkniv, tvätta och skär fina skivor på MandoChef (tjocklek 2-3). Fyll Micro Urban Behållare med 4 dl kallt vatten, lägg fänkål i Micro Urban Stor Sil och lägg den ovanpå Behållaren. Lägg på locket och tillbered i mikrougnen i 10 min. på 900 watt.
  2. Skala ingefäran och mixa den ordentligt i Herb Chopper. Tillför sojasåsen och olivoljan och mixa vidare. Skär laxen i stora bitar och täck dem med marinaden från Herb Chopper.
  3. Använd träspetten (eller halvera citrongrässtjälken och använd de 2 stjälkar som spett), till att sätta laxstyckena på. Vänd spätten i sesamfrö och placera dem i Micro Urban Liten Sil. Lägg silarna ovanpå varandra i Micro Urban, lägg på locket och tillbered ytterligare i mikrougnen i 3 till 4 minuter på 600 watt. Låt rätten vila 5 minuter innan servering.
  4. Som ett supplement kan du enkelt koka ris i Micro Urban; använd behållaren och locket som är beräknat till att koka ris.
Top