Tillbaka till resultat
Lax Med Citrongräs Och Fänkål
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 2 personer
350 g Fänkål
3 cm. Ingefära (frisk)
3 msk Sojasås
2 msk Olivolja
250 g Lax, utan skinn och ben
3 msk Sesamfrö
2 korta träspett eller 1 stjälk citrongräs
Förberedelse
15 minuterTillagning
14 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Klargör ‘hjärtat” av fänkålen genom att använda U-series Universalkniv, tvätta och skär fina skivor på MandoChef (tjocklek 2-3). Fyll Micro Urban Behållare med 4 dl kallt vatten, lägg fänkål i Micro Urban Stor Sil och lägg den ovanpå Behållaren. Lägg på locket och tillbered i mikrougnen i 10 min. på 900 watt.
- Skala ingefäran och mixa den ordentligt i Herb Chopper. Tillför sojasåsen och olivoljan och mixa vidare. Skär laxen i stora bitar och täck dem med marinaden från Herb Chopper.
- Använd träspetten (eller halvera citrongrässtjälken och använd de 2 stjälkar som spett), till att sätta laxstyckena på. Vänd spätten i sesamfrö och placera dem i Micro Urban Liten Sil. Lägg silarna ovanpå varandra i Micro Urban, lägg på locket och tillbered ytterligare i mikrougnen i 3 till 4 minuter på 600 watt. Låt rätten vila 5 minuter innan servering.
- Som ett supplement kan du enkelt koka ris i Micro Urban; använd behållaren och locket som är beräknat till att koka ris.