Tillbaka till resultat
Medelhavsquiche
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 ägg (M)
½ tsk torkad timjan
1,2 dl vetemjöl
Salt och peppar
200 g fetaost
150 g squash*
50 g mandlar
50 g svarta oliver
* Kan bytas ut mot 150 g cherrytomater.
Förberedelse
10 minuterTillagning
40 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Förvärm ugnen till 200°C varmluft.
- Häll mjölk, vispgrädde, ägg, timjan, mjöl, salt och peppar i Eazy Shaker 6 dl. Sätt locket på Shakern och skaka ordentligt i ca. 20 sekunder.
- Skär fetaosten och squashen i tärningar med FusionMaster Chef Press Dicer 15 mm.
- Placera Silikonform Rektangulär på en kall bakplåt. Lägg fetatärningarna, squashen och oliverna i formen och häll över innehållet från Shakern.
- Använd SpeedyMando till att riva mandlarna över quichen.
- Sätt plåten på det nedersta spåret i ugnen och baka quichen i ca. 40 min. Låt quichen kyla ner i 15 min. innan den tas ur formen och servera den med en grön sallad.