Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Morotsägg med cream cheese

  • Tupperware Morotsägg med cream cheese

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer

150 g morötter

1,7 dl vetemjöl

1 dl farinsocker

½ tsk bakpulver

1 tsk mald kanel

1 tsk mald ingefära

En nypa salt

3/4 dl solros- eller rapsolja

2 medelstora ägg 

100 g färskost

½ tsk vaniljextrakt

1,7 dl florsocker

50 g smält smör

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

30 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Förvärm ugnen till 180 °C (ej varmluft).
  2. Skölj, skala och riv morötterna med hjälp av Mini Rivjärn.
  3. Blanda mjöl, farinsocker, bakpulver, kanel, ingefära, salt, olja och ägg i Eazy Mått & Mix 1,25 l, rör om med Visp till en jämn smet. Tillsätt de rivna morötterna och rör om igen.
  4. Placera Silikon Cocoonform på det kalla ugnsgallret och fördela smeten i de åtta fördjupningarna.
  5. Ställ in gallret med Silikon Cocoonform på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca. 30 minuter. Låt vila i 10 minuter och stjälp sedan upp kakorna.
  6. Vispa ihop färskost med vaniljextrakt och florsocker i den rengjorda Eazy Mått & Mix 1,25 l. Tillsätt smält smör och vispa igen.
  7. Dela morotskakorna horisontellt med hjälp av U-series Sågtandad Universalkniv. Fyll dem och dekorera ovansidan med cream cheese-glasyren.

Tillagad med Silikon Cocoonform

Top