Tillbaka till resultat
Morotsägg med cream cheese
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
150 g morötter
1,7 dl vetemjöl
1 dl farinsocker
½ tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
En nypa salt
3/4 dl solros- eller rapsolja
2 medelstora ägg
100 g färskost
½ tsk vaniljextrakt
1,7 dl florsocker
50 g smält smör
Förberedelse
30 minuterTillagning
30 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Förvärm ugnen till 180 °C (ej varmluft).
- Skölj, skala och riv morötterna med hjälp av Mini Rivjärn.
- Blanda mjöl, farinsocker, bakpulver, kanel, ingefära, salt, olja och ägg i Eazy Mått & Mix 1,25 l, rör om med Visp till en jämn smet. Tillsätt de rivna morötterna och rör om igen.
- Placera Silikon Cocoonform på det kalla ugnsgallret och fördela smeten i de åtta fördjupningarna.
- Ställ in gallret med Silikon Cocoonform på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca. 30 minuter. Låt vila i 10 minuter och stjälp sedan upp kakorna.
- Vispa ihop färskost med vaniljextrakt och florsocker i den rengjorda Eazy Mått & Mix 1,25 l. Tillsätt smält smör och vispa igen.
- Dela morotskakorna horisontellt med hjälp av U-series Sågtandad Universalkniv. Fyll dem och dekorera ovansidan med cream cheese-glasyren.
Tillagad med Silikon Cocoonform