Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd Snacks
Tillbaka till resultat

Potatisbröd

  • Tupperware Potatisbröd

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 25 g jäst
  • 1 tsk socker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk smakneutral olja
  • 3 dl mellanmjölk, rumstempererad
  • 1,5 tsk salt
  • 600 g (10 dl) vetemjöl

Förberedelse

150 minuter

Tillagning

30 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

Koka potatisen mjuk i vatten. Mosa potatisen med Grönsaksstöt och låt svalna.

Lös upp jästen i vatten och socker med Rörslev i
Vispskål 4,5 l.

Tillsätt potatis, 1 msk olja samt mjölk och blanda. Tillsätt därefter salt och mjöl, lite åt gången. Blanda tills degen formar sig till en kula.

Vänd ut degen på ett mjölat Degunderlägg och knåda degen i 6-8 minuter eller tills den är slät, elastisk och halvfast.

Häll 1 msk olja i vispskålen och vippa skålen så att oljan fördelas. Häll i degen och vänd runt den så att hela ytan smörjs in i olja. Lägg på locket på skålen och låt degen jäsa 1 timme eller tills locket hoppar av.

Slå ner degen och lägg den i UltraPro Oval 3,5 l med lock och låt den jäsa igen till nästan dubbel storlek, cirka 35 minuter. Innan bakning penslas degen lätt med vatten och strös över med lite extra mjöl.

Ta ut bakgallret och förvärm ugnen till +200 °C. Baka i
15-20 minuter utan lock. Lägg på locket och baka i ytterligare 15 minuter så att skorpan inte blir för mörk.

Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på bakgallret.

Top