Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Ölbröd

  • Tupperware Ölbröd

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 6 personer

600 g/10 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

2 tsk Salt

150 g Solroskärnor

5 dl Öl

Till smörjning av formen:

15 g smör +1 msk mjöl

1 msk Vatten

Förberedelse

5 minuter

Tillagning

60 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Förvärm ugnen till 200°C
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i Maxi Vispskål 7.5 l. Tillsätt salt, solroskärnor och öl och rör med Degskrapa tills du har en samman hängande och lätt elastisk deg
  3. Smörj innersidan av UltraPro Cocotte 1,8 l med smöret och strö 1 msk mjöl i den
  4. Häll degen i formen och fördela 1 msk vatten över den
  5. Placera formen på en kall bakplåt/galler. Lägg locket på och baka den i ca. 45 min. Ta därefter av locket och låt brödet baka i ytterligare ca. 15 min. 
  6. Tag brödet ut ur formen och låt det kyla ner på ett galler
Top