Tillbaka till resultat
Ölbröd
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
600 g/10 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Salt
150 g Solroskärnor
5 dl Öl
Till smörjning av formen:
15 g smör +1 msk mjöl
1 msk Vatten
Förberedelse
5 minuterTillagning
60 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
- Förvärm ugnen till 200°C
- Blanda vetemjöl och bakpulver i Maxi Vispskål 7.5 l. Tillsätt salt, solroskärnor och öl och rör med Degskrapa tills du har en samman hängande och lätt elastisk deg
- Smörj innersidan av UltraPro Cocotte 1,8 l med smöret och strö 1 msk mjöl i den
- Häll degen i formen och fördela 1 msk vatten över den
- Placera formen på en kall bakplåt/galler. Lägg locket på och baka den i ca. 45 min. Ta därefter av locket och låt brödet baka i ytterligare ca. 15 min.
- Tag brödet ut ur formen och låt det kyla ner på ett galler