Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Piña ColadaKakor

  • Tupperware Piña ColadaKakor

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 6 personer

4 dl kokosflingor

1,25 dl socker

1 msk mjöl

2 ägg

20 g smält smör

Karamelliserad ananas

300 g färsk ananas

0,5 dl socker

1 msk rom

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

30 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Ta ut gallret ur ugnen och förvärm ugnen till 190 °C.
  2. Rör ihop kokosflingor, socker, mjöl, ägg och smält smör till en jämn smet med Degskrapa.
  3. Sätt Silikon Donutform på det kalla ugnsgallret.
  4. Fördela smeten i formen. Sätt in gallret på nedersta falsen i ugnen och grädda i 22–25 minuter. Låt kakorna svalna i 15 minuter, innan du försiktigt tar ut dem ur formen.
  5. Skala ananasen och skär i tärningar på FusionMaster Chef Press Dicer 10 mm.
  6. Fördela socker jämnt i hela stekpannan och låt det karamelliseras på låg till medelstark värme utan att röra om. Sänk värmen och tillsätt omedelbart ananas och rom. Stek i ytterligare 1–2 minuter.
  7. Fyll mitten av kakorna med de karamelliserade ananasbitarna.
Top