Tillbaka till resultat
Piña ColadaKakor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
4 dl kokosflingor
1,25 dl socker
1 msk mjöl
2 ägg
20 g smält smör
Karamelliserad ananas
300 g färsk ananas
0,5 dl socker
1 msk rom
Förberedelse
20 minuterTillagning
30 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
- Ta ut gallret ur ugnen och förvärm ugnen till 190 °C.
- Rör ihop kokosflingor, socker, mjöl, ägg och smält smör till en jämn smet med Degskrapa.
- Sätt Silikon Donutform på det kalla ugnsgallret.
- Fördela smeten i formen. Sätt in gallret på nedersta falsen i ugnen och grädda i 22–25 minuter. Låt kakorna svalna i 15 minuter, innan du försiktigt tar ut dem ur formen.
- Skala ananasen och skär i tärningar på FusionMaster Chef Press Dicer 10 mm.
- Fördela socker jämnt i hela stekpannan och låt det karamelliseras på låg till medelstark värme utan att röra om. Sänk värmen och tillsätt omedelbart ananas och rom. Stek i ytterligare 1–2 minuter.
- Fyll mitten av kakorna med de karamelliserade ananasbitarna.