Tillbaka till resultat
Ljus och Mörk Tigerkaka
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 8 personer
125 g mörk choklad + 3 tsk vatten
200 g vit choklad + 5 tsk vatten
125 g mjukt smör
1,1 dl socker
3 ägg, gulor och vitor ska separeras
0,5 dl mjölk
3,75 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
Förberedelse
15 minuterTillagning
45 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Förvärm ugnen till 180 °C.
- Smält de två chokladsorterna var för sig i mikrovågsugnen i MicroCook Kanna 1 l och tillsätt vattnet till var och en av dem. Lägg socker, mjukt smör och äggulor i Eazy Mått & Mix 2 l, och vispa med Visp tills smeten blir vit.
- Tillsätt mjölk och mjöl blandat med bakpulver och rör om väl med Slev.
- Vispa äggvitorna styva ihop med en knivsudd salt i Eazy Mått & Mix 1,25 l (med locket från Speedy Chef II) och blanda ihop med smeten i Eazy Mått & Mix 2 l.
- Häll hälften av smeten i den vita choklad- och vattenblandningen och den andra halvan i den mörka choklad- och vattenblandningen.
- Ställ UltraPro Cocotte 1,8 l på ett kallt ugnsgaller och häll omväxlande i den ljusa och den mörka smeten så att färgerna blandas.
- Grädda kakan i den förvärmda ugnen i 25 minuter med lock på cocotten och därefter i 20–30 minuter utan lock. Ta ut den ur formen när den har svalnat.
* Mörk choklad: 1 minut och vit choklad: 1 minut i mikrovågsugn, 750 watt