Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Bröd Kakor
Tillbaka till resultat

Ljus och Mörk Tigerkaka

  • Tupperware Ljus och Mörk Tigerkaka

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 8 personer

125 g mörk choklad + 3 tsk vatten

200 g vit choklad + 5 tsk vatten

125 g mjukt smör

1,1 dl socker

3 ägg, gulor och vitor ska separeras

0,5 dl mjölk

3,75 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 knivsudd salt

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

45 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Förvärm ugnen till 180 °C.
  2. Smält de två chokladsorterna var för sig i mikrovågsugnen i MicroCook Kanna 1 l och tillsätt vattnet till var och en av dem. Lägg socker, mjukt smör och äggulor i Eazy Mått & Mix 2 l, och vispa med Visp tills smeten blir vit. 
  3. Tillsätt mjölk och mjöl blandat med bakpulver och rör om väl med Slev.
  4. Vispa äggvitorna styva ihop med en knivsudd salt i Eazy Mått & Mix 1,25 l (med locket från Speedy Chef II) och blanda ihop med smeten i Eazy Mått & Mix 2 l.
  5. Häll hälften av smeten i den vita choklad- och  vattenblandningen och den andra halvan i den mörka choklad- och vattenblandningen.
  6. Ställ UltraPro Cocotte 1,8 l på ett kallt ugnsgaller och häll omväxlande i den ljusa och den mörka smeten så att färgerna blandas.
  7. Grädda kakan i den förvärmda ugnen i 25 minuter med lock på cocotten och därefter i 20–30 minuter utan lock. Ta ut den ur formen när den har svalnat. 

* Mörk choklad: 1 minut och vit choklad: 1 minut i mikrovågsugn, 750 watt

Top