Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt
Tillbaka till resultat

Sushi-Bollar

  • Tupperware Sushi-Bollar

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 3 personer

230 g sushi-ris 

4 dl kallt vatten 

3 msk risättika

½ tsk salt

1 tsk socker

125 g gurka

75 g lax – ej upptinad och som kan ätas rå

1 tsk solrosolja 

100 g sesamfrö 

wasabi och sojasås till servering

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

14 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Skölj riset ordentligt under rinnande, kallt vatten. Häll vattnet från och häll det i Stor EasyRice. Häll i kallt vatten och stäng den och tillaga i mikrougnen i 13-14 min. vid 600 watt. Låt det vila i 10 min. 
  2. Blanda ättika, salt och socker i en Rundlett Dessertskål 3 dl. Häll blandningen över riset och blanda med Liten Degskrapa. Lägg på locket igen och låt sushi-riset kyla ner i rumstemperatur. 
  3. Skala gurkan, ta bort kärnorna och skär den i lika stora tärningar. Använd Universalkniv till att skära laxen i tärningar.
  4. Använd Pensel till att smörja insidan av det runda hål i Surprise Makers stora form med solrosolja. Lägg sushi-ris i, sätt den blåa “kragen” på och markera ett hål med ”hålstämpeln” och lägg gurka och laxbitar i hålet och avsluta med ett tunnt lag ris ovanpå. Tag ut sushi-bollen från formen och vänd den i sesamfrö. Gör 5 mer på samma sätt (det är inte nödvändigt att smörja formen mellan varje).
  5. Förvara dem i kylskåp intill servering. 
  6. Servera sushibollarna med sojasås och wasabi.

Top