Tillbaka till resultat
Äppelsmulpaj
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
600 g äpplen
Saften av ½ citron
Saft av ½ apelsin
3 dl mjöl
1 ¼ dl socker
1 nypa salt
1 nypa kanel
120 g kallt tärnat smör
Förberedelse
10 minuterTillagning
45 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
- Ta ut ugnsgallret ur ugnen och förvärm ugnen till 180⁰C varmluft.
- Skala äpplena, skär dem i tärningar och lägg i UltraPro Oval 3,5 l.
- Häll över saften från citrusfrukterna och vänd med Degskrapa.
- Tillsätt resterande ingredienser i ExtraChef med knivinsats och blanda. Knåda ihop till en smulig blandning.
- Fördela över äpplena och grädda i ugn i cirka 35 - 40 minuter.
Servera med glass eller vaniljsås.