Fruktkompott
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
300 g äpplen
400 g mogna päron
1 msk flytande vaniljextrakt (eller korn från 1 vaniljstång)
1 dl vatten
½ dl röd saftkoncentrat
Till servering
50 g smulade kex (Digestive eller dylikt).
Förberedelse
15 minuterTillagning
8 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
Skala frukterna med Grönsaksskalare. Skär frukterna i
fjärdedelar med U-series Universalkniv och ta bort
kärnhuset. Häll frukten i MicroWave Tryckkokare.
2. Blanda vaniljextrakt, vatten och saft i Eazy Shaker 6 dl
och häll blandningen över fruktbitarna. Lägg på locket
och tillaga maträtten i 8 minuter vid 900 watt. Låt
maträtten vila i 5 minuter innan locket tas av.
Serveras varm eller kall. Strö över smulade kex. Kan även
serveras som tillbehör till glass.
Tips: Mosa eventuellt frukterna med Grönsaksstöt för att
få en grötaktig konsistens.