Kyckling med kokosmjölk
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 3 personer
Sås
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl yoghurt naturell
1 msk limesaft
rivet skal av 1 lime
1 msk mald gurkmeja
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 tsk röd chilipulver
1 tsk salt
Tillagning av kyckling
600 g kycklingbröstfilé
3 dl grönsaksbuljong
1 msk Maïzena (majsstärkelse) upplöst i ¼ dl vatten
Vid servering
1 dl kokosmjölk
2 msk kokosflingor
Förberedelse
10 minuterTillagning
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
Hacka och blanda alla ingredienserna till såsen i
ExtraChef.
2. Skär kycklingbrösten i mindre och i lika stora delar med
U-series Kockkniv och placera dem i botten av
MicroWave Tryckkokare.
3. Häll över såsen och blanda med Degskrapa. Låt
kycklingen marinera i 10 minuter.
4. Tillsätt grönsaksbuljong och Maïzena redningen och
blanda igen.
5. Tillaga maträtten i 10 minuter vid 900 watt och låt
maträtten vila i 5 minuter innan locket öppnas.
6. Rör i kokosmjölken i såsen och strö över kokosflingor
före servering.
Servera med nudlar eller ris.