Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Varmrätt
Tillbaka till resultat

One Pot Pasta

  • Tupperware One Pot Pasta

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 30 ml olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 purjolök
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 squash
  • 2 morötter (skalade)
  • 350 g spagetti, delad på mitten
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 5 dl vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • Vitlöksräkor
  • 400 g tigerräkor
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflingor
  • Till servering
  • 100 g parmesan
  • Färsk basilika

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

30 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 200 ºC.

  2. Hacka vitlök och lök med SuperSonic® Chopper Liten.

  3. Skär purjolök, selleri, squash och morötter på MandoJunior®.

  4. Häll i olivolja, spagetti, tomater, vitlök, lök, oregano, salt och peppar, purjolök, selleri, squash och morötter i UltraPro Rund 5 l.

  5. Häll i grädden, vattnet och kycklingbuljongen i UltraPro Rund 5 l. Se till att spagettin är täckt med vätska. Sätt på
    locket.

  6. Sätt in UltraPro Rund 5 l i ugnen i 20 minuter.

  7. Rör om och sätt tillbaka in i ugnen med locket på i cirka 10 minuter. Tiden kan variera beroende på vilken spagetti som används.

  8. Riv under tiden parmesanen med Grate N Store®.

  9. Fräs tigerräkor i olja, vitlök och chili i en stekpanna i 2 minuter på hög värme.

  10. Servera pastarätten med tigerräkor, nyriven parmesan och basilika.

TIPS: Vill du ha en vegetarisk one pot pasta?
Du kan byta ut kycklingbuljongen mot grönsaksbuljong och hoppa över tigerräkorna.

 
Top