GRATINERAD LAXFILÉ MED SVAMP OCH TOMAT
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 4 laxfiléer
- 150 g champinjoner
- 40 l smält smör
- 2 msk ströbröd
- Salt och peppar
- Tomater
- 4 stora tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 3 kvistar persilja
- 5 msk ströbröd
- 2 msk olivenolja
- Salt och peber
Förberedelse
20 minuterTillagning
20 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Värm ugnen till 250 °C.
-
Lägg laxfiléerna i UltraPro Oval 2 l.
-
Hacka svampen i SuperSonic® Chopper Stor. Tillsätt det smälta smöret, ströbrödet, salt och peppar och mixa på nytt.
-
Fördela blandningen på var och en av de fyra laxfiléerna. Använd en sked för att täcka varje laxfilé med ett jämnt lager av mixen.
-
Vänd locket på UltraPro Oval 2 l och placera den ovanpå behållaren med lax. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på locket.
-
Lägg vitlöksklyftor, persilja, ströbröd, salt och peppar i den rena SuperSonic® Chopper Stor och hacka fint. Häll blandningen på tomaterna, droppa olivolja över dem och tillaga i ugn under 15 minuter.
-
Ta av locket med tomaterna, ställ det åt sida och fortsätt tillaga laxen i 5 minuter.
-
Servera genast