Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

GRATINERAD LAXFILÉ MED SVAMP OCH TOMAT

  • Tupperware GRATINERAD LAXFILÉ MED SVAMP OCH TOMAT

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 4 laxfiléer
  • 150 g champinjoner
  • 40 l smält smör
  • 2 msk ströbröd
  • Salt och peppar
  • Tomater
  • 4  stora tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 kvistar persilja
  • 5 msk ströbröd
  • 2 msk olivenolja
  • Salt och peber

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

20 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1.  Värm ugnen till 250 °C.

  2. Lägg laxfiléerna i UltraPro Oval 2 l.

  3. Hacka svampen i SuperSonic® Chopper Stor. Tillsätt det smälta smöret, ströbrödet, salt och peppar och mixa på nytt.

  4. Fördela blandningen på var och en av de fyra laxfiléerna. Använd en sked för att täcka varje laxfilé med ett jämnt lager av mixen.

  5. Vänd locket på UltraPro Oval 2 l och placera den ovanpå behållaren med lax. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på locket.

  6. Lägg vitlöksklyftor, persilja, ströbröd, salt och peppar i den rena SuperSonic® Chopper Stor och hacka fint. Häll blandningen på tomaterna, droppa olivolja över dem och tillaga i ugn under 15 minuter.

  7. Ta av locket med tomaterna, ställ det åt sida och fortsätt tillaga laxen i 5 minuter.

  8. Servera genast

 
Top