Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

Julgransmuffins

  • Tupperware Julgransmuffins

Tillvägagångssätt

Ingredienser

12 personer

  • Botten
  • 125 g mjurkt smör
  • 125 g socker
  • 2 ägg
  • 100 g mjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 40 g kakaopulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g vispgrädde
  • 75 g Ijummen espresso
  • För glasyren
  • 200 g mjurkt smör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 4 msk mjölk
  • 600 g florsocker
  • För den Gröna Glasyren
  • 6 drops grön Karamellfärg
  • För Struten
  • 12 glasstrutar
  • 200 g couveraturecoklad
  • Stjarnströssel
  • florsocker

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

45 minuter

Vilotid

10 minuter

Svårighetsgrad

Svår




Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 180 ºC.

  2. Vispa smör och socker mjukt i Eazy Speedy på nivå 2.

  3. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda i mjöl, bakpulver, kakaopulver och salt.

  5. Vispa ned grädden och espresson med hjälp av Degskrapan.

  6. Häll smeten i silikonformarna TupCakes och grädda i 20-25 minuter.

För glasyren

  1. Blandar man smör, vaniljextrakt och 4 msk mjölk i Ultimat Vispskål 2 l och rör om med Degskrapan.

    Tillsätt hälften av sockret och blanda tills smeten är slät.

    Tillsätt resten av sockret och mjölken om konsistensen är för tjock.

  2. Fyll spritspåsen med hälften av glasyren.

TIl Grøn Frosting

  1. Tillsätt grön karamellfärg i den överblivna glasyren och blanda med Degskrapan. Låt stå.

Preparation

  1. Spritsa ut en cirkel av den ljusa glasyren ovanpå varje muffins.

  2. Smält couverturechokladen i MicroCook Kanna 1 L på 300 watt. Rör om varje minut. Häll chokladen i strutarna och torka bort överflödig smet.

  3. När chokladen har svalnat placerar man en strut ovanpå varje muffins med den ljusa glasyren som bas.

  4. Fyll spritspåsen med den gröna glasyren och sätt på stjärnspetsen. Pressa ut stjärnor runt hela struten tills den är helt täckt.

  5. Dekorera granen med strössel och en stjärna på toppen.

  6. Tillsätt "snöigt" socker med Mått & Strö.

 
Top