Julgransmuffins
Tillvägagångssätt
Ingredienser
12 personer
- Botten
- 125 g mjurkt smör
- 125 g socker
- 2 ägg
- 100 g mjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 40 g kakaopulver
- 1 nypa salt
- 100 g vispgrädde
- 75 g Ijummen espresso
- För glasyren
- 200 g mjurkt smör
- 1 tsk vaniljextrakt
- 4 msk mjölk
- 600 g florsocker
- För den Gröna Glasyren
- 6 drops grön Karamellfärg
- För Struten
- 12 glasstrutar
- 200 g couveraturecoklad
- Stjarnströssel
- florsocker
Förberedelse
30 minuterTillagning
45 minuterVilotid
10 minuterSvårighetsgrad
SvårTillvägagångssätt
-
Värm ugnen till 180 ºC.
-
Vispa smör och socker mjukt i Eazy Speedy på nivå 2.
-
Tillsätt ett ägg i taget.
-
Blanda i mjöl, bakpulver, kakaopulver och salt.
-
Vispa ned grädden och espresson med hjälp av Degskrapan.
-
Häll smeten i silikonformarna TupCakes och grädda i 20-25 minuter.
För glasyren
-
Blandar man smör, vaniljextrakt och 4 msk mjölk i Ultimat Vispskål 2 l och rör om med Degskrapan.
Tillsätt hälften av sockret och blanda tills smeten är slät.
Tillsätt resten av sockret och mjölken om konsistensen är för tjock.
-
Fyll spritspåsen med hälften av glasyren.
TIl Grøn Frosting
-
Tillsätt grön karamellfärg i den överblivna glasyren och blanda med Degskrapan. Låt stå.
Preparation
-
Spritsa ut en cirkel av den ljusa glasyren ovanpå varje muffins.
-
Smält couverturechokladen i MicroCook Kanna 1 L på 300 watt. Rör om varje minut. Häll chokladen i strutarna och torka bort överflödig smet.
-
När chokladen har svalnat placerar man en strut ovanpå varje muffins med den ljusa glasyren som bas.
-
Fyll spritspåsen med den gröna glasyren och sätt på stjärnspetsen. Pressa ut stjärnor runt hela struten tills den är helt täckt.
-
Dekorera granen med strössel och en stjärna på toppen.
-
Tillsätt "snöigt" socker med Mått & Strö.