Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

Krämig Paprikakyckling

  • Tupperware Krämig Paprikakyckling

Tillvägagångssätt

Ingredienser

3 personer

  • 75 g lök
  • 600 g kycklingbröst
  • 2 msk olja
  • 1 skiva bröd (til opvarmning)
  • 200 ml vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar
  • 1/2 tärning kycklingbuljong

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

13 minuter

Vilotid

3 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Skala löken och skär den i tunna skivor på MandoJunior (nivå II).

  2. Skär kycklingfiléerna i bitar á 50 g.

  3. Blanda kyckling, skivad lök och olja i Rundlett Skål 1,5 l, sätt på locket och skaka väl

  4. Placera brödskivan i MicroPro Grill, lägg på lock i låg position och tillaga i mikrovågsugn i 2 minuter och 30 sekunder, 900 watt, för att förvärma den.

  5. Ta bort brödskivan och lägg genast blandningen med kyckling och lök i MicroPro Grill. Lägg på locket i låg position och tillaga i mikrovågsugnen i 7 minuter, 900 watt. Rör om och häll av vätskan (som ska sparas och ev. användas i punkt 8 i receptet). Lägg åter på locket i låg position och tillaga i ytterligare 3 minuter, 900 watt.

  6. Blanda grädde, majsstärkelse, paprikapulver, salt, peppar och en smulad halv kycklingbuljongtärning i Eazy Shaker 3,5 dl.

  7. Häll innehållet från shakern i MicroPro Grill och rör om. Lägg på locket i hög position och tillaga i mikrovågsugnen i 3 minuter, 900 watt. Låt rätten vila i 3 minuter.

  8. Om såsen har blivit för tjock kan du tillsätta vätskan från punkt 5 tills du får en bra konsistens.

  9. Servera med ris.

 
Top