Krämig Paprikakyckling
Tillvägagångssätt
Ingredienser
3 personer
- 75 g lök
- 600 g kycklingbröst
- 2 msk olja
- 1 skiva bröd (til opvarmning)
- 200 ml vispgrädde
- 1 tsk majsstärkelse
- 2 tsk paprikapulver
- Salt och peppar
- 1/2 tärning kycklingbuljong
Förberedelse
15 minuterTillagning
13 minuterVilotid
3 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Skala löken och skär den i tunna skivor på MandoJunior (nivå II).
-
Skär kycklingfiléerna i bitar á 50 g.
-
Blanda kyckling, skivad lök och olja i Rundlett Skål 1,5 l, sätt på locket och skaka väl
-
Placera brödskivan i MicroPro Grill, lägg på lock i låg position och tillaga i mikrovågsugn i 2 minuter och 30 sekunder, 900 watt, för att förvärma den.
-
Ta bort brödskivan och lägg genast blandningen med kyckling och lök i MicroPro Grill. Lägg på locket i låg position och tillaga i mikrovågsugnen i 7 minuter, 900 watt. Rör om och häll av vätskan (som ska sparas och ev. användas i punkt 8 i receptet). Lägg åter på locket i låg position och tillaga i ytterligare 3 minuter, 900 watt.
-
Blanda grädde, majsstärkelse, paprikapulver, salt, peppar och en smulad halv kycklingbuljongtärning i Eazy Shaker 3,5 dl.
-
Häll innehållet från shakern i MicroPro Grill och rör om. Lägg på locket i hög position och tillaga i mikrovågsugnen i 3 minuter, 900 watt. Låt rätten vila i 3 minuter.
-
Om såsen har blivit för tjock kan du tillsätta vätskan från punkt 5 tills du får en bra konsistens.
-
Servera med ris.