Grillad, fylld aubergine
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 1 aubergine
- 2 msk olivenolja
- 3 msk couscous
- 2 vitlöksklyfta
- Salt og peber
- 2 msk riven ost
- 3 msk ajvar*
Förberedelse
10 minuterTillagning
35 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skölj auberginen och torka av den. Halvera auberginen på längden och skär två kanaler i det vita köttet utan att skära igenom. Blanda olivolja med en msk vatten och pensla båda halvorna.
-
Vänd auberginen med snittytan nedåt i MicroPro Grill och tillaga med locket i låg position i 8 minuter, 1 000 watt.
-
Blanda under tiden rå (okokt) couscous med ajvar och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar
-
Fyll “fickorna” i auberginen som du skar i punkt 1 med couscousblandningen med hjälp av en sked. Strö över ost. Fortsätt att tillaga auberginen i 5–6 minuter, 1 000 watt med locket i hög position.
TIP:
- Strö över sesamfrön och servera med aioli