Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

Sallad med sparris och jordgubbar

  • Tupperware Sallad med  sparris och jordgubbar

Tillvägagångssätt

Ingredienser

6 personer

  • 250 g  grön sparris
  • 400 vit sparris
  • 4 salladslökar
  • 80  babyspenat
  • 500 jordgubbar
  • 200 g  fetaost
  • Dressing
  • 3 msk  vit balsamvinäger
  • 3 msk  apelsinjuice
  • 1 tsk  flytande honung
  • 1 tsk senap
  • 4 tsk olivolja
  • Salt och peppar

Förberedelse

20 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Skala den vita sparrisen med Vertikal Grönsaksskalare och bryt av ändarna på den gröna sparrisen. Skär den vita och gröna sparrisen i små bitar.

  2.  Placera bitarna i ångtillbehöret Micro Urban Large och fyll vattenbehållaren med 400 ml vatten. Sätt ihop Micro
    Urban Large. Tillaga i mikron i ca 10 minuter vid 800 watt och låt det sedan stå i 10 minuter.

  3. Tvätta babyspenaten i Spinning Chef och slunga sedan spenaten fri från vatten.

  4. Skär vårlöken i tunna ringar med A-seriens Universalkniv.

  5. Tvätta jordgubbarna i Dubbel Sil och skär dem i skivor med A-seriens Universalkniv.

  6. Smula fetaosten i små bitar.

  7. Häll alla ingredienser i Eazy Shaker 6 dl. Sätt i insatsen och skaka tills dressingen är krämig.

  8. Blanda babyspenat, sparris, vårlök, jordgubbar och fetaost i en Exclusive Skål. Häll över dressingen och fördela den i salladen.

Tip: Strö 2 msk rostade pinjenötter över salladen innan servering.

 
Top