Sallad med sparris och jordgubbar
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 250 g grön sparris
- 400 vit sparris
- 4 salladslökar
- 80 babyspenat
- 500 jordgubbar
- 200 g fetaost
- Dressing
- 3 msk vit balsamvinäger
- 3 msk apelsinjuice
- 1 tsk flytande honung
- 1 tsk senap
- 4 tsk olivolja
- Salt och peppar
Förberedelse
20 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skala den vita sparrisen med Vertikal Grönsaksskalare och bryt av ändarna på den gröna sparrisen. Skär den vita och gröna sparrisen i små bitar.
-
Placera bitarna i ångtillbehöret Micro Urban Large och fyll vattenbehållaren med 400 ml vatten. Sätt ihop Micro
Urban Large. Tillaga i mikron i ca 10 minuter vid 800 watt och låt det sedan stå i 10 minuter. -
Tvätta babyspenaten i Spinning Chef och slunga sedan spenaten fri från vatten.
-
Skär vårlöken i tunna ringar med A-seriens Universalkniv.
-
Tvätta jordgubbarna i Dubbel Sil och skär dem i skivor med A-seriens Universalkniv.
-
Smula fetaosten i små bitar.
-
Häll alla ingredienser i Eazy Shaker 6 dl. Sätt i insatsen och skaka tills dressingen är krämig.
-
Blanda babyspenat, sparris, vårlök, jordgubbar och fetaost i en Exclusive Skål. Häll över dressingen och fördela den i salladen.
Tip: Strö 2 msk rostade pinjenötter över salladen innan servering.