Pestobrød
Tillvägagångssätt
Ingredienser
10 personer
- 4.5 dl lunkent vand
- 37.5 g gær
- 1 tsk havsalt
- 1.5 msk olivenolie
- 1.5 tsk honning
- 600 g hvedemel
- Topping
- 75 ml basilikumspesto
- Olivenolie til smørelse
Förberedelse
45 minuterTillagning
30 minuterVilotid
10 minuterSvårighetsgrad
SvårTillvägagångssätt
-
Tilføj vand og gær i Ultimate Røreskål 3,5 l. Rør rundt, indtil gæren er opløst
-
Tillsätt de resterande ingredienserna och rör till en lätt
kladdig deg. -
Sätt på locket. Vrid på locket för att släppa ut överflödig luft.Ställ skålen att jäsa i ljummet vatten. Locket poppar upp när degen har jäst färdigt. Det tar ungefär 30–40 minuter
-
Pensla UltraPro Oval 2 l med olivolja och häll i degen. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
-
Värm ugnen till 220 °C. När brödet har jäst färdigt, strö över havssalt och bred basilikapesto på degen.
-
Sätt in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 180 °C. Brödet ska gräddas i cirka 30 minuter med lock och 10–15 minuter utan lock.
Stil til hævning i ca. 30 minutter. Brødet skal bages i ca. 30 minutter med låg og 10-15 minutter uden låg