Pesto
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 personer
- 10 g färsk basilika
- 50-75 g parmesan
- 30-40 g pinjenötter (ev. lättrostade)
- 1-2 1–2 stora vitlöksklyftor
- 1-1 ½ dl olivolja
- Flingsalt (justera mängden efter mängden salt i parmesanen)
- Peppar eller citronpeppar (valfritt)
- Saften från lite mindre än en halv citron (valfritt)
Förberedelse
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skölj och torka av basilikabladen och lägg dem i SuperSonic Chopper Liten.
-
Hyvla tunna skivor av parmesan med den Universal Grönsaksskalare över basilikabladen. Tillsätt pinjenötter och 1–2 vitlöksklyftor. Sätt på locket och hacka. Skrapa ihop allt med Liten Degskrapa
-
Tillsätt oljan lite i taget tills önskad konsistens uppnås (ca 1–1 ½ dl olivolja). Ta bara lite olja i början. Hellre för lite än för mycket, det är enkelt att tillsätta mer olja allteftersom
-
Smaka av med ett gott salt och ev. citronsaft och/eller citronpeppar.
Tillaga med SuperSonic Chopper Liten, Universal Grönsaksskalare och Liten Degskrapa.