Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

Pesto

  • Tupperware Pesto

Tillvägagångssätt

Ingredienser

1 personer

  • 10 g färsk basilika
  • 50-75 g parmesan
  • 30-40 g pinjenötter (ev. lättrostade)
  • 1-2 1–2 stora vitlöksklyftor
  • 1-1 ½ dl olivolja
  • Flingsalt (justera mängden efter mängden salt i parmesanen)
  • Peppar eller citronpeppar (valfritt)
  • Saften från lite mindre än en halv citron (valfritt)

Förberedelse

10 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Skölj och torka av basilikabladen och lägg dem i SuperSonic Chopper Liten.

  2. Hyvla tunna skivor av parmesan med den Universal Grönsaksskalare över basilikabladen. Tillsätt pinjenötter och 1–2 vitlöksklyftor. Sätt på locket och hacka. Skrapa ihop allt med Liten Degskrapa

  3. Tillsätt oljan lite i taget tills önskad konsistens uppnås (ca 1–1 ½ dl olivolja). Ta bara lite olja i början. Hellre för lite än för mycket, det är enkelt att tillsätta mer olja allteftersom

  4. Smaka av med ett gott salt och ev. citronsaft och/eller citronpeppar. 

Tillaga med SuperSonic Chopper Liten, Universal Grönsaksskalare och Liten Degskrapa.

 
Top