3-rätters meny med squash, kyckling och smulpaj
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- Squash med basilika
- 1/2 vitlöksklyfta
- 3 basilikastjälkar (endast bladen)
- 350 g squash
- 2 tomater (± 250 g)
- 30 ml olivolja
- Salt och peppar
- Kyckling med oliver
- 450 g kycklingbröst
- 40 g mjöl
- 125 g champinjoner
- 125 g oliver
- 1/2 burk hackade tomater (± 200 g)
- 15 ml olivolja
- Salt och peppar
- Crumble med jordbær og nektariner
- 3 nektariner (± 450 g)
- 200 g små jordgubbar (eller andra röda bär)
- 25 g rörsocker
- 20 g mjöl
- 10 g mandelmjöl
- 20 g hasselnötter
- 10 g smör
Förberedelse
40 minuterTillagning
25 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
Grönsaker: Squash med basilika (största behållaren)
-
Förberedelser: 10 min.
Finhacka den skalade vitlöken och basilikabladen. Tillsätt salt, peppar och olivolja och blanda ihop det.
-
Skiva squash och tomater tunt.
-
Lägg tomat- och squashskivorna i lager i den största behållaren. Häll över basilikablandningen.
Huvudrätt: Kyckling med oliver (mittersta behållaren)
-
Förberedelser: 15 min.
Skär varje kycklingbröst i fyra strimlor och häll över mjölet för att täcka dem väl.
-
Hacka de rengjorda svamparna. Lägg alla ingredienser i den mittersta behållaren.
Dessert: Smulpaj med jordgubbar och nektariner (lille beholder)
-
Förberedelser: 10 minutter
Kärna ur nektarinerna och skär dem i åtta klyftor. Placera klyftorna i den minsta behållaren. Skiva jordgubbarna och lägg dem över nektarinerna.
-
Blanda socker, mjöl, mandelmjöl och smör tills det liknar grov sand. Strö denna blandning över frukterna.
-
Stapla de 3 MicroCook 3-behållarna ovanpå varandra med den största i botten, följt av den mittersta och till slut den minsta behållaren.
-
Tillaga i 25 minuter vid 600 watt. Låt MicroCook 3-behållarna vila i 5 minuter innan du serverar rätten.
-
Grovhacka resterande hasselnötter och strö dem över desserten. Njut av efterrätten som den är eller med en kula glass.
Tillagningstid: 25 minuter vid 600 watt
För att optimera min tid förbereder jag min meny i följande ordning: Huvudrätt, grönsaker och efterrätt

