Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt Varmrätt Dessert
Tillbaka till resultat

3-rätters meny med squash, kyckling och smulpaj

  • Tupperware 3-rätters meny med squash, kyckling och smulpaj

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • Squash med basilika
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 3 basilikastjälkar (endast bladen)
  • 350 g squash
  • 2 tomater (± 250 g)
  • 30 ml olivolja
  • Salt och peppar
  • Kyckling med oliver
  • 450 g kycklingbröst
  • 40 g mjöl
  • 125 g champinjoner
  • 125 g oliver
  • 1/2 burk hackade tomater (± 200 g)
  • 15 ml olivolja
  • Salt och peppar
  • Crumble med jordbær og nektariner
  • 3 nektariner (± 450 g)
  • 200 g små jordgubbar (eller andra röda bär)
  • 25 g rörsocker
  • 20 g mjöl
  • 10 g mandelmjöl
  • 20 g hasselnötter
  • 10 g smör

Förberedelse

40 minuter

Tillagning

25 minuter

Vilotid

5 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

Grönsaker: Squash med basilika (största behållaren)

  1. Förberedelser: 10 min.

    Finhacka den skalade vitlöken och basilikabladen. Tillsätt salt, peppar och olivolja och blanda ihop det.

  2. Skiva squash och tomater tunt.

  3. Lägg tomat- och squashskivorna i lager i den största behållaren. Häll över basilikablandningen.

Huvudrätt: Kyckling med oliver (mittersta behållaren)

  1. Förberedelser: 15 min.

    Skär varje kycklingbröst i fyra strimlor och häll över mjölet för att täcka dem väl.

  2. Hacka de rengjorda svamparna. Lägg alla ingredienser i den mittersta behållaren.

Dessert: Smulpaj med jordgubbar och nektariner (lille beholder)

  1. Förberedelser: 10 minutter

    Kärna ur nektarinerna och skär dem i åtta klyftor. Placera klyftorna i den minsta behållaren. Skiva jordgubbarna och lägg dem över nektarinerna.

  2. Blanda socker, mjöl, mandelmjöl och smör tills det liknar grov sand. Strö denna blandning över frukterna.

  3. Stapla de 3 MicroCook 3-behållarna ovanpå varandra med den största i botten, följt av den mittersta och till slut den minsta behållaren.

  4. Tillaga i 25 minuter vid 600 watt. Låt MicroCook 3-behållarna vila i 5 minuter innan du serverar rätten.

  5. Grovhacka resterande hasselnötter och strö dem över desserten. Njut av efterrätten som den är eller med en kula glass.

Tillagningstid: 25 minuter vid 600 watt

För att optimera min tid förbereder jag min meny i följande ordning: Huvudrätt, grönsaker och efterrätt

 
Top