Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Påskharebullar

  • Tupperware Påskharebullar
  • Tupperware Påskharebullar

Tillvägagångssätt

Ingredienser

8 bullar

  • Ingredienser till 8 bullar:
  • 14 g torrjäst
  • 385 g vetemjöl
  • 45 g socker
  • 250 ml varmt vatten (cirka 37–43 ºC)
  • 1/2 msk mald kryddpeppar
  • 1/2 msk mald kanel
  • 50 ml olja
  • 120 g chokladknappar eller russin
  • 60 g aprikossylt

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

9 minuter

Vilotid

70 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Tillsätt torrjäst, 10 g vetemjöl, 5 g socker och 1,25 dl varmt vatten (37–43 ºC) i Ultimate Vispskål 1 l. Rör ihop ingredienserna med Degskrapa och låt degen stå varmt i 10 minuter eller tills den har jäst.

  2. Sikta resten av mjölet och kryddorna i Ultimate Vispskål 3,5 l och rör ihop blandningen. Tillsätt socker och olja och använd fingrarna för att knåda ihop degen. Tillsätt russin eller chokladknappar.

  3. Gör en fördjupning i mitten av mjölblandningen, rör ner jästblandningen och resterande 1,25 dl vatten. Blanda ihop till en deg. Vid behov, tillsätt ytterligare vatten med 1 msk åt gången.

  4. Vänd ut degen på Degunderlägg och knåda i 5 minuter. Lägg degen i en ren Ultimate Vispskål 3,5 l och lägg på locket. Låt skålen stå på en varm plats i 30 minuter, eller tills locket lossnar.

  5. Vänd ut degen ur skålen och dela den i tolv lika stora delar. Forma åtta av delarna till runda bullar och lägg dem på Silikon Bakunderlägg med kant. Dela de återstående fyra delarna på mitten.  Rulla varje bit till en avlång form och skär på mitten för att forma öron. Sätt fast öronen på bullarna med hjälp av vatten. Täck med en fuktig kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i 20–30 minuter, eller tills bullarna har vuxit till dubbel storlek.

  6. Värm upp ugnen till 180 °C (inte varmluft). Lägg Silikon Bakunderlägg med kant på ett kallt ugnsgaller.

  7. Grädda bullarna i 8–10 minuter, eller tills de är gyllene.

  8. Ta ut dem ur ugnen med Silikon Ugnshandske, ringla över aprikossylt och låt dem svalna.

Tips: Degen ska ligga i en skål som är minst dubbelt så stor som degen.

Nu ska vi dekorera våra påskharebullar

Glasyr: 150 g florsocker, 1 tsk vaniljpulver, en nypa salt och 1 msk växtbaserad mjölk efter eget val. Tillsätt några droppar färg om det behövs och fyll din Spritspåse med glasyren. Det blir en rolig bakupplevelse för hela familjen att leka med de olika tyllspetsarna och göra olika dekorationer!

 
Top