Grekisk pastasallad
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 personer
- 110 g pasta (farfalle eller fusilli)
- 30 ml citron/oreganodressing*
- 30 g körsbärstomater, skurna i halvor
- 40 g kalamataoliver utan kärnor, skurna i halvor
- 40 g gurka utan frön, skuren i halvor
- 40 g paprika, skuren i små tärningar
- 1 msk rödlök, skuren i små tärningar
- 40 g fetaost, smulad
- 1 msk persilja, hackad
- *Citron/oreganodressing:
- 80 ml olivolja
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 2 tsk torkad oregano
- 1 msk citronsaft
- 60 ml rödvinsvinäger
- 1/4 tsk salt
Förberedelse
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet och låt pastan svalna.
-
Citron/oreganodressing:
Lägg alla ingredienser i SuperSonic Chopper Liten. Lägg på locket och dra i snöret för att blanda ingredienserna.
-
Häll dressingen i Universal Jar 8,25 dl och lägg sedan upp salladen i lager: först tomater, sedan paprika, gurka, oliver, rödlök, fetaost och pasta. Avsluta med persilja ovanpå.
-
Lägg på locket och ställ in salladen i kylen tills det är dags att äta.
-
Skaka alla ingredienserna väl innan du serverar salladen. Häll upp salladen i en skål eller ät den direkt ur behållaren.