Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Sallad
Tillbaka till resultat

Grekisk pastasallad

  • Tupperware Grekisk pastasallad

Tillvägagångssätt

Ingredienser

1 personer

  • 110 g pasta (farfalle eller fusilli)
  • 30 ml citron/oreganodressing*
  • 30 g körsbärstomater, skurna i halvor
  • 40 g kalamataoliver utan kärnor, skurna i halvor
  • 40 g gurka utan frön, skuren i halvor
  • 40 g paprika, skuren i små tärningar
  • 1 msk rödlök, skuren i små tärningar
  • 40 g fetaost, smulad
  • 1 msk persilja, hackad
  • *Citron/oreganodressing:
  • 80 ml olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk citronsaft
  • 60 ml rödvinsvinäger
  • 1/4 tsk salt

Förberedelse

10 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet och låt pastan svalna.

  2. Citron/oreganodressing: 

    Lägg alla ingredienser i SuperSonic Chopper Liten. Lägg på locket och dra i snöret för att blanda ingredienserna.

  3. Häll dressingen i Universal Jar 8,25 dl och lägg sedan upp salladen i lager: först tomater, sedan paprika, gurka, oliver, rödlök, fetaost och pasta. Avsluta med persilja ovanpå.  

  4. Lägg på locket och ställ in salladen i kylen tills det är dags att äta. 

  5. Skaka alla ingredienserna väl innan du serverar salladen. Häll upp salladen i en skål eller ät den direkt ur behållaren.

 
Top