Sallad med kyckling och curry
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 personer
- 130 g quinoa
- 2 msk valfri currypasta
- 2 msk kokosmjölk
- 2 urbenade kycklinglår
- 60 g rödkål
- saften från 1 lime
- 1 tsk sesamfrön
- 1 msk koriander, hackad
- 1 msk jordnötter
- 60 ml currydressing*
- *Currydressing
- 60 ml creme fraiche
- 5 ml currypulver
- 1/2 tsk salt
- peppar
Förberedelse
10 minuterTillagning
10 minuterVilotid
40 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Tillaga quinoa i Stor EasyRice i mikrovågsugnen i cirka 10–12 minuter.
-
Medan du väntar, blanda currypasta och kokosmjölk ordentligt i Ultimate Vispskål 3,5 l. Lägg kycklinglåren i skålen och rör om tills de är helt täckta med blandningen. Marinera dem i 30 minuter.
-
Blanda rödkål, limejuice och sesamfrön i en liten skål och ställ blandningen åt sidan.
-
Tillaga kycklinglåren i cirka 8–10 minuter med MicroPro Grill. Låt dem svalna och skär dem sedan i kuber.
-
Lägg salladen i lager i Universal Jar 8,25 dl. Börja med quinoa och lägg sedan i kål, kyckling i curry och koriander. Avsluta med att strö jordnötter ovanpå.
-
Currydressing: Lägg alla ingredienser i SuperSonic Chopper Liten. Lägg på locket och dra i snöret tills ingredienserna har blandats.
-
Häll dressingen i locket, som du sedan skruvar fast på Universal Jar. Ställ in burken i kylen tills du ska äta salladen.
-
När du är redo att servera, tillsätt dressingen, stäng locket ordentligt och skaka alla ingredienserna tillsammans. Häll salladen i en skål eller ät den direkt ur burken.