Tacosallad
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 personer
- 150 g hackad kyckling eller hackat nötkött
- 5 tsk tacokrydda*
- 1/4 tsk salt
- 3 msk salsa**
- 45 g körsbärstomater, skurna i halvor
- 35 g majs, kokt
- 40 g paprika, skuren i små tärningar
- 1 msk rödlök, skuren i små tärningar
- 35 g riven ost (cheddar, Pepper Jack eller liknande)
- 25 g roman- eller isbergssallad, hackad
- tortillastrimlor (valfritt)
Förberedelse
10 minuterTillagning
8 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Blanda hackad kyckling eller hackat nötkött, tacokrydda och salt i Ultimate Vispskål 2 l. Värm upp en stekpanna till medelhög värme och stek sedan köttet i 5–8 minuter eller tills det är genomstekt. Lägg köttet åt sidan och låt det svalna.
-
Häll salsan i Universal Jar 8,25 dl och lägg sedan upp salladen i lager: först tomater, sedan paprika, majs, stekt hackad kyckling, ost och rödlök. Avsluta med romansallad ovanpå. Tillsätt slutligen tortillastrimlor (valfritt).
-
Lägg på locket och ställ in salladen i kylen tills det är dags att äta.
-
Skaka alla ingredienserna väl innan du serverar salladen. Häll upp salladen i en skål eller ät den direkt ur burken.
Tips:
*Du kan göra hemlagad tacokrydda genom att blanda följande ingredienser:
5 ml/cirka 1 tsk chilipulver
5 ml/cirka 1 tsk vitlökspulver
2 ml/cirka 0,5 tsk paprikapulver
2 ml/cirka 0,5 tsk kummin (i Sverige använder vi spiskummin)
2 ml/cirka 0,5 tsk lökpulver
1 ml/cirka 0,25 tsk cayennepeppar
1 ml/cirka 0,25 tsk peppar
1 ml/cirka 0,25 tsk salt
1 ml/cirka 0,25 tsk oregano
**Görs enligt beskrivningen i receptet för klassisk salsa.