Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Sallad
Tillbaka till resultat

Tacosallad

  • Tupperware Tacosallad

Tillvägagångssätt

Ingredienser

1 personer

  • 150 g hackad kyckling eller hackat nötkött
  • 5 tsk tacokrydda*
  • 1/4 tsk salt
  • 3 msk salsa**
  • 45 g körsbärstomater, skurna i halvor
  • 35 g majs, kokt
  • 40 g paprika, skuren i små tärningar
  • 1 msk rödlök, skuren i små tärningar
  • 35 g riven ost (cheddar, Pepper Jack eller liknande)
  • 25 g roman- eller isbergssallad, hackad
  • tortillastrimlor (valfritt)

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

8 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Blanda hackad kyckling eller hackat nötkött, tacokrydda och salt i Ultimate Vispskål 2 l. Värm upp en stekpanna till medelhög värme och stek sedan köttet i 5–8 minuter eller tills det är genomstekt. Lägg köttet åt sidan och låt det svalna. 

  2. Häll salsan i Universal Jar 8,25 dl och lägg sedan upp salladen i lager: först tomater, sedan paprika, majs, stekt hackad kyckling, ost och rödlök. Avsluta med romansallad ovanpå. Tillsätt slutligen tortillastrimlor (valfritt). 

  3. Lägg på locket och ställ in salladen i kylen tills det är dags att äta.

  4. Skaka alla ingredienserna väl innan du serverar salladen. Häll upp salladen i en skål eller ät den direkt ur burken.

Tips:

*Du kan göra hemlagad tacokrydda genom att blanda följande ingredienser: 

5 ml/cirka 1 tsk chilipulver

5 ml/cirka 1 tsk vitlökspulver

2 ml/cirka 0,5 tsk paprikapulver

2 ml/cirka 0,5 tsk kummin (i Sverige använder vi spiskummin)

2 ml/cirka 0,5 tsk lökpulver

1 ml/cirka 0,25 tsk cayennepeppar

1 ml/cirka 0,25 tsk peppar

1 ml/cirka 0,25 tsk salt

1 ml/cirka 0,25 tsk oregano

**Görs enligt beskrivningen i receptet för klassisk salsa.

 
Top