Tillbaka till resultat
Glass med choklad
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
- Ingredienser, cirka 1 liter glass.
- 6 dl vispgrädde
- 4 äggulor
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker eller korn av 1 vaniljstång
- Förslag till fyllning:
- 50 g hackade valnötter
- 100 g hackad, mörk choklad
- 100 g riven marsipan
Förberedelse
15 minuterTillagning
300 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Vispa grädden hård i Speedy Chef II.
- Vispa äggulorna väl med socker och vanilj.
- Vänd äggblandningen i grädden. Vänd i fyllningen och häll i UltraPro Cocotte 1,8 l.
- Lägg på locket och frys i minst 5 timmar.
Tips:
Använd FusionMaster Grovrivjärn när fyllningen ska rivas.