Tillbaka till resultat
Matbröd med örtkryddor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
- Ingredienser, 1 bröd.
- 6 ½ dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk socker
- 10 soltorkade tomater i olja
- ½ dl färska örtkryddor, t.ex. persilja, rosmarin, basilika eller timjan
- 1 vitlöksklyfta
- 3,3 dl öl
- 1 msk citronsaft
- Vegetabilisk olja till att smörja formen
Förberedelse
10 minuterTillagning
45 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
Tillagning: 10 minuter vid 210 °C och 45 - 55 minuter vid 190°C
- Ta ut bakgallret ur ugnen och placera UltraPro Cocotte 1,8 l på det. Värm upp ugnen till 210 °C.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Hacka tomater, örtkryddor och vitlök i Herb Chopper.
- Blanda de hackade ingredienserna, öl och citronsaft i mjölblandningen till en slät deg.
- Lägg degen i en smord UltraPro Cocotte 1,8 l. Lägg på locket och grädda brödet i en förvärmd ugn vid 210 °C i 10 minuter.
- Ta därefter av locket. Sänk värmen till 190 °C och grädda i ytterligare cirka 45 - 55 minuter.
Servera brödet till soppa eller ostbricka.