Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Matbröd med örtkryddor

  • Tupperware Matbröd med örtkryddor

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer
  • Ingredienser, 1 bröd.
  • 6 ½ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • ½ dl färska örtkryddor, t.ex. persilja, rosmarin, basilika eller timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3,3 dl öl
  • 1 msk citronsaft
  • Vegetabilisk olja till att smörja formen

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

45 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

Tillagning: 10 minuter vid 210 °C  och 45 - 55 minuter vid 190°C

  1. Ta ut bakgallret ur ugnen och placera UltraPro Cocotte 1,8 l på det. Värm upp ugnen till 210 °C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Hacka tomater, örtkryddor och vitlök i Herb Chopper.
  3. Blanda de hackade ingredienserna, öl och citronsaft i mjölblandningen till en slät deg.
  4. Lägg degen i en smord UltraPro Cocotte 1,8 l. Lägg på locket och grädda brödet i en förvärmd ugn vid 210 °C i 10 minuter.
  5. Ta därefter av locket. Sänk värmen till 190 °C och grädda i ytterligare cirka 45 - 55 minuter.

Servera brödet till soppa eller ostbricka.

Top