Key Lime-mousse
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 100 g grahamskex (ca 10 kex)
- 25 g smör (kallt och skuret i kuber
- 220 g färskost
- 140 ml sötad kondenserad mjölk
- 150 g grekisk yoghurt eller naturell yoghurt
- 4 lime, saften från dem (ca 60 ml)
- Till servering
- skalet från 1 lime
- vispgrädde
Förberedelse
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Lägg grahamskex och smör i SuperSonic Chopper Stor med knivinsats, sätt på locket och dra i snöret tills allt är finhackat. Häll blandningen i Junior Vispskål med hjälp av Degskrapa och ställ åt sidan.
-
Mousse: Lägg färskost, kondenserad mjölk och yoghurt i en ren SuperSonic Chopper Stor med vispinsats. Sätt på locket och dra i snöret tills allt är helt blandat.
-
Placera tratten på locket i stängt läge. Häll ner limesaften i tratten och vrid till öppet läge. Dra i snöret så att limesaften blandas ordentligt i moussen.
-
Till serveringen: Fördela kexblandningen i fyra glas och fördela sedan limemoussen ovanpå kexlagret. Toppa med vispad grädde och limeskal.
Du kan göra moussen i förväg och spara den i upp till tre dagar i en lufttät behållare, t.ex. en Rundlett, i kylskåpet.