Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Key Lime-mousse

  • Tupperware Key Lime-mousse Key-Lime-Mousse-2101-4026.JPG
  • Tupperware Key Lime-mousse
  • Tupperware Key Lime-mousse
  • Tupperware Key Lime-mousse
  • Tupperware Key Lime-mousse
  • Tupperware Key Lime-mousse
  • Tupperware Key Lime-mousse
  • Tupperware Key Lime-mousse

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 100 g grahamskex (ca 10 kex)
  • 25 g smör (kallt och skuret i kuber
  • 220 g färskost
  • 140 ml  sötad kondenserad mjölk
  • 150 g grekisk yoghurt eller naturell yoghurt
  • 4 lime, saften från dem (ca 60 ml)
  • Till servering
  • skalet från 1 lime
  • vispgrädde

Förberedelse

15 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Lägg grahamskex och smör i SuperSonic Chopper Stor med knivinsats, sätt på locket och dra i snöret tills allt är finhackat. Häll blandningen i Junior Vispskål med hjälp av Degskrapa och ställ åt sidan.

  2. Mousse: Lägg färskost, kondenserad mjölk och yoghurt i en ren SuperSonic Chopper Stor med vispinsats. Sätt på locket och dra i snöret tills allt är helt blandat.

  3. Placera tratten på locket i stängt läge. Häll ner limesaften i tratten och vrid till öppet läge. Dra i snöret så att limesaften blandas ordentligt i moussen.

  4. Till serveringen: Fördela kexblandningen i fyra glas och fördela sedan limemoussen ovanpå kexlagret. Toppa med vispad grädde och limeskal.

Du kan göra moussen i förväg och spara den i upp till tre dagar i en lufttät behållare, t.ex. en Rundlett, i kylskåpet.

 
Top