Pavlova med mascarponekräm och passionsfruktscurd
Tillvägagångssätt
Ingredienser
10 personer
- Pavlova
- 6 äggvitor, rumstempererade
- 300 g socker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1.5 tsk vitvinsvinäger
- Passions¬fruktscurd
- 6 äggulor
- 140 g socker
- 125 g smör
- 1 citron, saften och skalet
- 170 g passionsfruktspuré
- Mascarponekräm
- 500 g mascarpone
- 1.2 l vispgrädde
- Frön från 1 vaniljstång
- 125 g hallon
- 2 msk florsocker
- Til servering
- Färska bär
- Mörk choklad
Förberedelse
20 minuterTillagning
105 minuterVilotid
1Svårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Värm ugnen till 120°C.
-
Häll 3 äggvitor i EZ Speedy och vispa dem styva (tills toppar bildas). Häll i, lite i taget, 150 g socker medan du vispar.
-
Häll i 1 tsk majsstärkelse och vispa ner det i äggvitorna.
-
Häll i hälften av vinägern genom tratten och vispa tills det styvnar och blir blankt. Fördela massan på Silikon Bakunderlägg med kant och forma marängen.
-
Upprepa steg 2–4 med resten av pavlovaingredienserna så att du har två stycken bakunderlägg med maränger.
-
Grädda i 1 timme och 45 minuter. Stäng av ugnen och låt den svalna (minst 1 timme) innan du öppnar ugnen.
-
Blanda under tiden samman ingredienserna till passionsfruktscurden i MicroCook Kanna 1 l. Värm ingredienserna i mikrovågsugnen, 600 watt, i 5 minuter och vispa en gång i minuten.
-
Vispa hälften av mascarponen, vispgrädden och fröna från vaniljstången i en ren EZ Speedy tills det blir styvt och tjocknar. Lägg i en skål och upprepa med den andra halvan.
-
Mosa hallon och florsocker och vänd ner i krämblandningen.
-
Montera din pavlova: Ta en marängbotten och lägg på hälften av mascarponekrämen, bär och passionsfruktscurden. Lägg den andra marängbotten ovanpå och toppa med resten av krämen, bär och passionsfruktscurden. Avsluta med hackad choklad.

