Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Pavlova med mascarponekräm och passionsfruktscurd

  • Tupperware Pavlova med mascarponekräm och passionsfruktscurd

Tillvägagångssätt

Ingredienser

10 personer

  • Pavlova
  • 6 äggvitor, rumstempererade
  • 300 g socker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger
  • Passions¬fruktscurd
  • 6 äggulor
  • 140 g socker
  • 125 g smör
  • 1 citron, saften och skalet
  • 170 g passionsfruktspuré
  • Mascarponekräm
  • 500 g mascarpone
  • 1.2 l vispgrädde
  • Frön från 1 vaniljstång
  • 125 g hallon
  • 2 msk florsocker
  • Til servering
  • Färska bär
  • Mörk choklad

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

105 minuter

Vilotid

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 120°C.

  2. Häll 3 äggvitor i EZ Speedy och vispa dem styva (tills toppar bildas). Häll i, lite i taget, 150 g socker medan du vispar.

  3. Häll i 1 tsk majsstärkelse och vispa ner det i äggvitorna.

  4. Häll i hälften av vinägern genom tratten och vispa tills det styvnar och blir blankt. Fördela massan på Silikon Bakunderlägg med kant och forma marängen.

  5. Upprepa steg 2–4 med resten av pavlovaingredienserna så att du har två stycken bakunderlägg med maränger.

  6. Grädda i 1 timme och 45 minuter. Stäng av ugnen och låt den svalna (minst 1 timme) innan du öppnar ugnen.

  7. Blanda under tiden samman ingredienserna till passionsfruktscurden i MicroCook Kanna 1 l. Värm ingredienserna i mikrovågsugnen, 600 watt, i 5 minuter och vispa en gång i minuten.

  8. Vispa hälften av mascarponen, vispgrädden och fröna från vaniljstången i en ren EZ Speedy tills det blir styvt och tjocknar. Lägg i en skål och upprepa med den andra halvan.

  9. Mosa hallon och florsocker och vänd ner i krämblandningen.

  10. Montera din pavlova: Ta en marängbotten och lägg på hälften av mascarponekrämen, bär och passionsfruktscurden. Lägg den andra marängbotten ovanpå och toppa med resten av krämen, bär och passionsfruktscurden. Avsluta med hackad choklad.

 
Top