Tillbaka till resultat
Kallbryggt moccakaffe
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 personer
- Mocca
- 60 ml starkt kallbryggt kaffe
- 1/2 msk osötad kakao
- 1/2 tsk lönnsirap
- 60 ml valfri mejeriprodukt (mjölk, mandelmjölk, vispgrädde, etc...)
- 1 nypa En nypa kanel, valfritt
- Koncentrerat kallbryggt kaffe
- 125 g grovmalet kaffe
- Vatten (min 1° - max 20°)
- Till servering
- Isbitar
Förberedelse
5 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Kallbryggt mocca
- Häll i alla ingredienser i Eazy Shaker 3,5 dl, sätt på locket och skaka tills det är ordentligt blandat.
- Häll över is och servera.
-
Koncentrerat kallbryggt kaffe
- Sätt i metallfiltret i Cold Brew Karaff, fyll på med grovmalet kaffe till fyllningslinjen.
- Häll långsamt vattnet i karaffen. Fyll på vatten till gränsen (där metallfiltret möter plasttratten).
- Låt stå i kylskåp i 8-12 timmar.
- Ta bort filtret och släng bort kaffesumpen.