Smakrika brödpinnar
Tillvägagångssätt
Ingredienser
16 pinnar
- 1 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bakpulver
- 100 g vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 25 g riven hårdost
- Testa även att smaksätta med något av detta istället för ost: rostade jordnötter, pinjenötter eller soltorkade tomater
Förberedelse
10 minuterTillagning
25 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Ta ut gallret från ugnen och värm till 200° utan varmluft.
-
Blanda vatten, salt och bakpulver i Eazy Mått & Mix 1,25 l. Använd Visp och blanda i mjölet. Häll i olivoljan och vispa igen.
-
Finhacka osten med hjälp av Herb Chopper, se till att det inte finns några långa strimlor och blanda sedan osten i degen.
-
Lägg Silikon Bakform Sticks på det kalla ugnsgallret ochfördela degen i fördjupningarna genom att använda Spritspåse och fyll upp till 1 mm under kanten på fördjupningen.
-
Sätt in gallret längst ner i ugnen och grädda i 25–27 minuter. Håll koll! Det är lätt hänt att pinnarna bränns.
-
Låt pinnarna vila i 5 minuter innan du försiktigt tar ut dem ur formen.