Fylld Ugnsstekt Kyckling
Tillvägagångssätt
Ingredienser
8 personer
- 200 g pepparkakor
- 350 g kokta kastanjer (1 burk)
- 200 g köttfärs
- 2 små kycklingar (ca. 1,6 kg stycket)
- 3 msk konjak
- 50 g smör
- Salt och peppar
- Cocktailpinnar
Förberedelse
15 minuterTillagning
105 minuterVilotid
15 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Förvärm ugnen till 200° med varmluft.
-
Skär kakorna i små tärningar med U-series Sågtandad Universalkniv.
-
Hacka ca. 250 g kastanjer i ExtraChef.
-
Blanda kakorna, i Junior Vispskål 3 l, med de hackade kastanjerna, köttfärsen, salt och peppar.
-
Fyll kycklingarna med kakblandningen och använd cocktailpinnar (eller tandpetare) för att försluta öppningen.
-
Placera kycklingarna i UltraPro Rund 5 l och häll över konjaken. Fördela små klickar smör ovanpå. Krydda med salt, peppar och lägg resten av kastanjerna (100 g) runt kycklingarna.
-
Täck med lock och tillaga i 1,5 timme. Ta bort locket och tillaga i ytterligare 15 minuter.
-
Ta ut kycklingarna ur ugnen och låt stå i 15 minuter under lock.