Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Varmrätt
Tillbaka till resultat

Fylld Ugnsstekt Kyckling

  • Tupperware Fylld Ugnsstekt Kyckling

Tillvägagångssätt

Ingredienser

8 personer

  • 200 g pepparkakor
  • 350 g kokta kastanjer (1 burk)
  • 200 g köttfärs
  • 2 små kycklingar (ca. 1,6 kg stycket)
  • 3 msk konjak
  • 50 g smör
  • Salt och peppar
  • Cocktailpinnar

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

105 minuter

Vilotid

15 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Förvärm ugnen till 200° med varmluft. 

  2. Skär kakorna i små tärningar med U-series Sågtandad Universalkniv.

  3. Hacka ca. 250 g kastanjer i ExtraChef

  4. Blanda kakorna, i Junior Vispskål 3 l, med de hackade kastanjerna, köttfärsen, salt och peppar. 

  5. Fyll kycklingarna med kakblandningen och använd cocktailpinnar (eller tandpetare) för att försluta öppningen. 

  6. Placera kycklingarna i UltraPro Rund 5 l och häll över konjaken. Fördela små klickar smör ovanpå. Krydda med salt, peppar och lägg resten av kastanjerna (100 g) runt kycklingarna. 

  7. Täck med lock och tillaga i 1,5 timme. Ta bort locket och tillaga i ytterligare 15 minuter. 

  8. Ta ut kycklingarna ur ugnen och låt stå i 15 minuter under lock. 

 
Top