Gräddtårta med hallon
Tillvägagångssätt
Ingredienser
8 personer
- Tre bottnar:
- 300 g vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1.5 tsk salt
- 165 g smör (smält)
- 1.8 dl solrosolja
- 270 g socker
- 3 ägg
- 3 tsk vaniljextrakt
- 2.7 dl mjölk
- röd hushållsfärg
- Topping
- 2.5 dl vispgrädde
- 25 g florsocker
- Hallon till dekoration
Förberedelse
20 minuterTillagning
18 minuterVilotid
10 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Värm ugnen till 180 °C (utan varmluft). Häll i smör, olja och socker i EZ Speedy och vispa på hastighet 1. Lägg i ägg och vaniljsocker och vispa igen.
-
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en Junior Vispskål 3 l. Häll i hälften i EZ Speedy och vispa på hastighet 2.
-
Häll i resten av mjölet. Placera tratten på locket och häll i mjölken. Vispa på hastighet 2 tills du har en jämn smet.
-
Fördela smeten i tre skålar och häll i olika mängd röd hushållsfärg i varje skål så att smeten får olika färg. Rör runt tills det är jämnt fördelat i smeten.
-
Placera tre stycken Silikonform Liten Rund på ett kallt ugnsgaller. Fördela smeten i varje form.
-
Grädda i 18–20 min. och låt kakorna vila i 10 min. innan du stjälper upp dem ur formarna.
-
Topping:
Vispa grädden i EZ Speedy på hastighet 1 tills den är tjock. Häll i florsocker och fortsätt vispa i några sekunder. Bred ut grädden på de avsvalnade kakorna med hjälp av Liten Degskrapa. Montera kakbottnarna och dekorera med hallon på toppen.