Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Gräddtårta med hallon

  • Tupperware Gräddtårta med hallon

Tillvägagångssätt

Ingredienser

8 personer

  • Tre bottnar:
  • 300 g vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk salt
  • 165 g smör (smält)
  • 1.8 dl solrosolja
  • 270 g socker
  • 3 ägg
  • 3 tsk vaniljextrakt
  • 2.7 dl  mjölk
  • röd hushållsfärg
  • Topping
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 25 g florsocker
  • Hallon till dekoration

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

18 minuter

Vilotid

10 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 180 °C (utan varmluft). Häll i smör, olja och socker i EZ Speedy och vispa på hastighet 1. Lägg i ägg och vaniljsocker och vispa igen.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en Junior Vispskål 3 l. Häll i hälften i EZ Speedy och vispa på hastighet 2.

  3. Häll i resten av mjölet. Placera tratten på locket och häll i mjölken. Vispa på hastighet 2 tills du har en jämn smet.

  4. Fördela smeten i tre skålar och häll i olika mängd röd hushållsfärg i varje skål så att smeten får olika färg. Rör runt tills det är jämnt fördelat i smeten.

  5. Placera tre stycken Silikonform Liten Rund på ett kallt ugnsgaller. Fördela smeten i varje form.

  6. Grädda i 18–20 min. och låt kakorna vila i 10 min. innan du stjälper upp dem ur formarna.

  7. Topping:

    Vispa grädden i EZ Speedy på hastighet 1 tills den är tjock. Häll i florsocker och fortsätt vispa i några sekunder. Bred ut grädden på de avsvalnade kakorna med hjälp av Liten Degskrapa. Montera kakbottnarna och dekorera med hallon på toppen.

 
Top