Salade nicoise
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
- 8 potatisar
- 200 g gröna bönor
- 2 burkar tonfisk
- 1 salladshuvud
- 2 rödlökar
- 20 svarta eller gröna oliver
- 4 - 8 tomater
- 4 kokta ägg
- Ansjovis (kan uteslutas)
- Marinad:
- 1 knippa persilja
- 2 msk citronsaft
- 2 mks rödvinsvinäger
- 8 msk olivolja
- 1 msk senap
- Salt och peppar
Förberedelse
10 minuterTillagning
22 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
Häll 4 dl vatten i vattenbehållaren i Micro Gourmet, halvera potatisen, lägg halvorna i Skål, sätt på Lock och koka i 6 minuter. Ta ut ur mikrovågsugnen, lägg bönorna i Sil, sätt på locket och tillaga i ytterligare 16 minuter. Låt vila i 5 minuter.
Skölj och slunga salladen i Spinning Chef. Lägg alla ingredienser till salladen, utom äggen, i en skål.
Hacka persiljan i Herb Chopper och skaka alla ingredienser till marinaden i Snabb Shaker 5 dl.
Häll marinaden över salladen och garnera med ägg och eventuellt med ansjovis. Servera med ett gott bröd.
Tips:
Du kan hacka ansjovis och blanda i salladen. Du kan byta ut tonfisken med kyckling.