Gazpacho
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 500 g tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g röd paprika
- 10 basilikablad
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 3/4 dl olivolja
- salt och peppar
Förberedelse
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skala tomater och vitlök. Skala paprikan och ta bort kärnorna.
-
Hacka först paprika, basilika och vitlök i ExtraChef. Tillsätt tomaterna och fortsätt att hacka
-
Häll i vinäger, salt och peppar och hacka lite till. Om konsistensen är för tjock för din smak, tillsätt lite vatten.
-
Kyl i kylskåpet – eller i frysen om du har bråttom – och servera iskall som en soppa med sked eller som nyttiga “shots” i små “shotglas”.
TIPS! Kasta inte skalen – frys in dem och använd dem i en gryta.