Krispiga stänger
Tillvägagångssätt
Ingredienser
32 stänger
- 3.5 msk vatten
- 1 ägg
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 3 msk socker
- En nypa salt
- Smakvariationer
- Tillsätt en av följande ingredienser under steg 2:
- 1 msk osötad kakao
- skal från 1⁄2 ekologisk apelsin eller citron
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk kanel
- 2 tsk grönt te (matcha)
Förberedelse
10 minuterTillagning
17 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Ta ut gallret från ugnen och värm till 180° utan varmluft.
-
Blanda alla ingredienser i Eazy Shaker 3,5 dl i given ordning och avsluta med den smak du vill ha. Sätt på locket och skaka ordentligt i cirka 30 sekunder.
-
Sätt Silikon Bakform Sticks på det kalla ugnsgallret och fyll fördjupningarna med smet upp till två tredjedelar.
-
Placera gallret på den lägsta nivån i ugnen och grädda i ca 17–18 minuter.
-
Låt stängerna vila i 5 minuter innan du försiktigt tar ut dem ur formen.
-
Upprepa steg 3–5 med den återstående smeten.
TIPS: Du kan även strö över 1⁄2 tsk hackade nötter (pistage, hasselnöt, mandel osv.) per fördjupning.