Spröda “wraps” med getost och rökt lax
Tillvägagångssätt
Ingredienser
2 portioner
- 1 rulle getost á 180 g
- 50 g ökt lax eller mer
- 8 basilikablad
- 4 ark filodeg
- 4 msk olivolja
- 1 skiva bröd
Förberedelse
15 minuterTillagning
7 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Skär getosten i åtta lika stora skivor och skär laxen i tunna strimlor.
-
Klipp basilikabladen i småstrimlor med TupperChef Sax.
-
Fördela lax och basilika på getostskivorna.
-
Skär filodegsarken i halvor och pensla dem med olivolja på båda sidorna med Pensel.
-
Lägg getostskivorna på filodegen och vik ihop till paket.
-
Placera brödskivan i MicroPro Grill, lägg på locket i låg position och tillaga i mikrovågsugnen i 21⁄2 minut, 900 watt, för att förvärma den.
-
Ta bort brödskivan och lägg genast getostpaketen i MicroPro Grill. Lägg på locket i låg position och tillaga i mikrovågsugnen i 5 minuter, 900 watt. Vänd getostpaketen, lägg åter på locket i låg position och tillaga i ytterligare 1–2 minuter, 900 watt.
-
Servera med en god, grön sallad.