KISS-kaka
Tillvägagångssätt
Ingredienser
10 personer
- Deg
- 1 dl solrosolja
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl mjölk
- Smörkräm
- 100 g smör
- 100 g florsocker
- 1 msk mjölk
- 2 tsk vaniljextrakt
- Dekoration
- Färska bär
Förberedelse
8 minuterTillagning
20 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Ta bort ugnsgallret och värm ugnen till 200°.
-
Mät upp solrosoljan i Eazy Shaker 3,5 dl och placera sedan shakern på en våg och väg alla torra ingredienser direkt ner i den: vetemjöl, socker, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
-
Mät upp mjölken i shakerns lock (2 x 75 ml) och häll även i den. Sätt på locket på Eazy Shaker 3,5 dl och skaka om ordentligt tills du får en jämn massa.
-
Skölj Silikon Bakform Rektangulär i kallt vatten och placera den på ett kallt ugnsgaller. Häll degen från shakern i formen och grädda kakan i ugnen i ca 20 minuter vid 200°.
-
Låt kakan svalna i 5 minuter och ta sedan ut den ur formen.
-
Frys kakan i FreezerSmart 2,25 l eller gör den klar att servera genast: bred ut smörkrämen på kakan med Liten Degskrapa och dekorera med färska bär, förvarade i VentSmart Låg 1,8 l. Servera genast.
-
Smörkräm: Placera Herb Chopper, monterad med knivinsats, på en våg och skär bitar av smöret direkt från förpackningen ner i behållaren. Häll ner ca 50 g av florsockret (100 g) där det finns plats. Häll i mjölk och vaniljextrakt, sätt på locket och hacka tills det blandats väl till en jämn smet. Häll i resten av florsockret och hacka lite till.
Tips! Kakan blir inte så hög. Gör gärna två kakor och lägg smörkräm mellan dem - dekorera sedan den översta kakan med bär och pudra över med lite florsocker.