Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

KISS-kaka

  • Tupperware KISS-kaka

Tillvägagångssätt

Ingredienser

10 personer

  • Deg
  • 1 dl solrosolja
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl mjölk
  • Smörkräm
  • 100 g smör
  • 100 g florsocker
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • Dekoration
  • Färska bär

Förberedelse

8 minuter

Tillagning

20 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Ta bort ugnsgallret och värm ugnen till 200°.

  2. Mät upp solrosoljan i Eazy Shaker 3,5 dl och placera sedan shakern på en våg och väg alla torra ingredienser direkt ner i den: vetemjöl, socker, kakao, bakpulver och vaniljsocker.

  3. Mät upp mjölken i shakerns lock (2 x 75 ml) och häll även i den. Sätt på locket på Eazy Shaker 3,5 dl och skaka om ordentligt tills du får en jämn massa.

  4. Skölj Silikon Bakform Rektangulär i kallt vatten och placera den på ett kallt ugnsgaller. Häll degen från shakern i formen och grädda kakan i ugnen i ca 20 minuter vid 200°.

  5. Låt kakan svalna i 5 minuter och ta sedan ut den ur formen.

  6. Frys kakan i FreezerSmart 2,25 l eller gör den klar att servera genast: bred ut smörkrämen på kakan med Liten Degskrapa och dekorera med färska bär, förvarade i VentSmart Låg 1,8 l. Servera genast. 

  7. Smörkräm: Placera Herb Chopper, monterad med knivinsats, på en våg och skär bitar av smöret direkt från förpackningen ner i behållaren. Häll ner ca 50 g av florsockret (100 g) där det finns plats. Häll i mjölk och vaniljextrakt, sätt på locket och hacka tills det blandats väl till en jämn smet. Häll i resten av florsockret och hacka lite till.

Tips! Kakan blir inte så hög. Gör gärna två kakor och lägg smörkräm mellan dem - dekorera sedan den översta kakan med bär och pudra över med lite florsocker.

 
Top