Isglass
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 3.25 dl kokt, avsvalnat vatten*
- 1 dl saftkoncentrat
Förberedelse
8 minuterVilotid
5Svårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Använd en LolliTups-behållare som måttbägare: Mät upp ca. 1 bägare saft (0,65 dl) och 5 bägare vatten (3,25 dl) och blanda saft och vatten i en skål. Smaka av om du vill ha en starkare blandning.
-
Klicka fast de 6 LolliTups-behållarna med varandra utan lock så att de står stadigt. Fyll varje behållare upp till den yttre kanten med saftblandningen.
-
Sätt på lock på alla LolliTups-behållarna med pinnen nedåt.
-
Sätt in LolliTups-setet i frysen i minst 5 timmar.
-
Ta ut de frusna glassarna ur frysen och skilj de 6 LolliTups-behållarna från varandra. Doppa varje LolliTup i ljummet vatten och tryck försiktigt på de två handtagen på locket så att glassen trycks ut.
-
Vänd glassen uppåt och sätt tillbaka locket på behållaren så fungerar behållaren som ett praktiskt handtag och hålen i locket gör så att glassen droppar ner i behållaren när den börjar smälta!
* Kokt, avsvalnat vatten ger ett bättre resultat än kallt vatten från kranen.