Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Snacks
Tillbaka till resultat

Isglass

  • Tupperware Isglass

Tillvägagångssätt

Ingredienser

6 personer

  • 3.25 dl kokt, avsvalnat vatten*
  • 1 dl saftkoncentrat

Förberedelse

8 minuter

Vilotid

Svårighetsgrad

Enkel
Tillvägagångssätt

  1. Använd en LolliTups-behållare som måttbägare: Mät upp ca. 1 bägare saft (0,65 dl) och 5 bägare vatten (3,25 dl) och blanda saft och vatten i en skål. Smaka av om du vill ha en starkare blandning.

  2. Klicka fast de 6 LolliTups-behållarna med varandra utan lock så att de står stadigt. Fyll varje behållare upp till den yttre kanten med saftblandningen.

  3. Sätt på lock på alla LolliTups-behållarna med pinnen nedåt.

  4. Sätt in LolliTups-setet i frysen i minst 5 timmar.

  5. Ta ut de frusna glassarna ur frysen och skilj de 6 LolliTups-behållarna från varandra. Doppa varje LolliTup i ljummet vatten och tryck försiktigt på de två handtagen på locket så att glassen trycks ut.

  6. Vänd glassen uppåt och sätt tillbaka locket på behållaren så fungerar behållaren som ett praktiskt handtag och hålen i locket gör så att glassen droppar ner i behållaren när den börjar smälta!

* Kokt, avsvalnat vatten ger ett bättre resultat än kallt vatten från kranen.

 
Top